Únorové soustředění

Soustředění sníh/jaro probíhalo celé ve znamení výkyvů počasí. Ráno sníh, klouzačka, odpoledne tání sněhu a sluníčko.


Únorové soustředění
Jana Baxová 17.2.2020 2235x Soustředění

Sobotní dopoledne bylo zaměřeno na značení. Počínaje označením osoby na volné ploše, jako příprava na ZZZ, lehce ztížné osobou v obleku "hejkala" nebo osobou pod celtou, až po figuranta zavřeného v bedně. Každý si mohl vybrat podle zkušeností svého psa. A všichni si ověřili na čem se svými psy pracovat a že přímého označení se zaměřením na intenzitu štěkání není nikdy dost.

Odpoledne bylo zahájeno cadavery. Vyhledání vzorku v nerezových kuželech bylo netradiční a psům i psovodům přineslo nové a důležité zkušenosti. Pokračováním byla práce všech s GPS a vysílačkou. Ať už se museli podle GPS umístit jako figuranti nebo prohledávat terén. Psi v úrovni ZTV2, ZTV3 prohledávali náročný terén (bažiny, hustota terénu), k tomu měli časově napjatý limit. Psi méně zkušení prohledávali menší, nenáročný terén. Všichni souřadnice terénu museli zadat do GPS. Hledání bylo ukončeno v úplné tmě, takže sobota byla pro psy i psovody, velmi náročným dnem. V neděli se opět pokračovalo cadavery a po nich plošným hledáním. Podle úrovně psů bylo soustředění zakončeno praktickým vyhledáním cadaveru v ploše.

Celé soustředění bylo spojeno vtipnými, pohodovýmí večery. A nemalou pochvalu si zaslouží ti, co se věnovali mezi tréninky vaření a tím přispívali k pohodové atmosféře a spokojenosti všech. Jak výborná kuchyně, tak vtipné večery, tak tréninky, připravené výcvikářkou Janou Šmídovou, přispěly k dokonalé super atmosféře únorového soustředění.