Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Únorové soustředění

Soustředění sníh/jaro probíhalo celé ve znamení výkyvů počasí. Ráno sníh, klouzačka, odpoledne tání sněhu a sluníčko.


Únorové soustředění
Jana Baxová 17.2.2020 2236x Soustředění

Sobotní dopoledne bylo zaměřeno na značení. Počínaje označením osoby na volné ploše, jako příprava na ZZZ, lehce ztížné osobou v obleku "hejkala" nebo osobou pod celtou, až po figuranta zavřeného v bedně. Každý si mohl vybrat podle zkušeností svého psa. A všichni si ověřili na čem se svými psy pracovat a že přímého označení se zaměřením na intenzitu štěkání není nikdy dost.

Odpoledne bylo zahájeno cadavery. Vyhledání vzorku v nerezových kuželech bylo netradiční a psům i psovodům přineslo nové a důležité zkušenosti. Pokračováním byla práce všech s GPS a vysílačkou. Ať už se museli podle GPS umístit jako figuranti nebo prohledávat terén. Psi v úrovni ZTV2, ZTV3 prohledávali náročný terén (bažiny, hustota terénu), k tomu měli časově napjatý limit. Psi méně zkušení prohledávali menší, nenáročný terén. Všichni souřadnice terénu museli zadat do GPS. Hledání bylo ukončeno v úplné tmě, takže sobota byla pro psy i psovody, velmi náročným dnem. V neděli se opět pokračovalo cadavery a po nich plošným hledáním. Podle úrovně psů bylo soustředění zakončeno praktickým vyhledáním cadaveru v ploše.

Celé soustředění bylo spojeno vtipnými, pohodovýmí večery. A nemalou pochvalu si zaslouží ti, co se věnovali mezi tréninky vaření a tím přispívali k pohodové atmosféře a spokojenosti všech. Jak výborná kuchyně, tak vtipné večery, tak tréninky, připravené výcvikářkou Janou Šmídovou, přispěly k dokonalé super atmosféře únorového soustředění.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Leden na Spáleništi

    byl ve znamení lavinových prací. Díky správné sněhové nadílce, bylo možné procvičovat nalezení ztracených předmětů, zasypaných batohů i figurantů ...

    Soustředění

    Nezisková spolupráce

    Je skvělé, když si jednotlivé organizace se stejným nebo velmi blízkým zaměřením dokáží vyjít vzájemně vstříc. Tolerance a otevřenost jsou ve veřejně ...

    Soustředění

    Konečně Spáleniště v plné práci

    Po jaru, kdy probíhaly pouze komornější jednodenní tréninky, jsme se konečně mohli opět sejít na prodloužený víkend na Spáleništi.

    Soustředění

    Listopad na Spálku

    Počasí počátku listopadu ve zdejší nadmořské výšce bylo velmi příznivé, nepršelo, nesněžilo a teplota mírně nad bodem mrazu.

    Soustředění