Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Vizitka JČZBK

Jihočeská záchranná brigáda kynologů je jako občanské sdružení samostatným subjektem Svazu záchranných brigád kynologů ČR.



18.11.2012 4604x Videogalerie

Stojí na dlouholeté tradici jihočeské záchranařiny, provozované v Českém Krumlově v rámci tehdejší 2. brigády záchranných psů ČSSR od roku 1972. Je rovněž začleněna v Českomoravské kynologické unii, jejímž prostřednictvím je členem i mezinárodní organizace FCI.


Díky historicky bohatým výcvikovým zkušenostem dosahují každoročně členové JČZBK významných úspěchů nejen při soutěžích, ale i v praktických nasazeních. Jihočeští psovodi cvičí své psy pro vyhledávání živých i mrtvých osob ve všech záchranářských výcvikových směrech, tedy nejen v prostředí klasických sutin, ale v lavinách, v těžko prostupných přírodních terénech, po stopách i ve vodě. Jihočeská brigáda úzce spolupracuje s dalšími organizacemi v tuzemsku i v zahraničí a prostřednictvím svazu je začleněna i do mezinárodní organizace záchranných psů IRO. Nejčastějšími spolupracujícími partnery jihočeské brigády jsou především tuzemské profesionální organizace zařazené v IZS, dále humanitární organizace a zahraniční kynologické organizace záchranářského zaměření.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Poslušnost WM FCI

    Záznam disciplíny poslušnosti družstev, jak je prováděna ve zkušebním řádu FCI.

    Videogalerie

    Záchrana z ledu

    Speciální zkouška záchrany z ledu rozšiřuje možnosti použití záchranných psů. Kdyby přispěla k záchraně jediného lidského života, má smysl...

    Videogalerie

    Lavinový výcvik v Alpách

    Na rakouském videu je zachycen lavinový výcvik štěněte chodského psa z chovu jihočeského chovatele Jiřího Císaře a jeho chovatelské stanice Zelený kámen.

    Videogalerie

    Intercup Humanity

    Kvalifikační soutěž pro účast na mistrovství světa IRO ve slovinské Nové Gorici přilákala na start 81 účastníků.

    Videogalerie