Vizitka JČZBK

Jihočeská záchranná brigáda kynologů je jako občanské sdružení samostatným subjektem Svazu záchranných brigád kynologů ČR.



18.11.2012 4605x Videogalerie

Stojí na dlouholeté tradici jihočeské záchranařiny, provozované v Českém Krumlově v rámci tehdejší 2. brigády záchranných psů ČSSR od roku 1972. Je rovněž začleněna v Českomoravské kynologické unii, jejímž prostřednictvím je členem i mezinárodní organizace FCI.


Díky historicky bohatým výcvikovým zkušenostem dosahují každoročně členové JČZBK významných úspěchů nejen při soutěžích, ale i v praktických nasazeních. Jihočeští psovodi cvičí své psy pro vyhledávání živých i mrtvých osob ve všech záchranářských výcvikových směrech, tedy nejen v prostředí klasických sutin, ale v lavinách, v těžko prostupných přírodních terénech, po stopách i ve vodě. Jihočeská brigáda úzce spolupracuje s dalšími organizacemi v tuzemsku i v zahraničí a prostřednictvím svazu je začleněna i do mezinárodní organizace záchranných psů IRO. Nejčastějšími spolupracujícími partnery jihočeské brigády jsou především tuzemské profesionální organizace zařazené v IZS, dále humanitární organizace a zahraniční kynologické organizace záchranářského zaměření.