Vodní hry

Ukázky pro veřejnost jsou z hlediska popularizace kynologie a záchranářského výcviku velmi přínosné, zejména při akcích, kdy jsou záchranářští psi v přímém kontaktu s dětmi.


Vodní hry
Jaroslav Sedlák 5.9.2011 12816x Vítězové

Jednou z mnoha takových akcí byla i účast družstva jihočeských děvčat při atraktivních Vodních hrách, pořádaných magistrátem města v Českých Budějovicích na slepém rameni Malše v sobotu 3.9.2011.  Je nespornou výhodou početné členské základny JČZBK, že je schopna obsadit i více akcí souběžně. Tak mohli nastejně členové brigády soutěžit v severočeském Žatci na Českém poháru, reprezentovat ve slovenských Donovalech či v rakouském Tritollverku a zároveň potěšit děti i ostatní návštěvníky Vodních her na Malši v Českých Budějovicích. Další ukázka vodních záchranných prací na řece přiblížila divákům použití psů i v této záchranářské disciplíně, přestože se nemohl momentálně zúčastnit žádný z nejúspěšnějších jihočeských psů této kategorie. Vždyť v Jihočeské záchranné brigádě je již celá řada vítězů republikových soutěží tohoto druhu, včetně mistrů světa. Důležitější však je, že přítomní diváci mohli získat z kontaktu s přítomnými záchranářskými psy nejrůznějších plemen ten nejpozitivnější dojem. Potvrzuje ho i mail vedoucího pořadatelské agentury Karla Anderleho:

Vážení přátelé,
velmi rád bych vám mnohokrát poděkoval za účast na Vodních hrách 2011, vaše vystoupení bylo velmi zajímavé a velmi obohatilo program her. Každý, s kým jsem mluvil, byl velmi překvapen (příjemně) tím, co jste předvedli.
Zajímavý článek s mnoha fotografiemi je například zde:

http://www.budejckadrbna.cz/zpravy/kultura/slunce-voda-recese-to-vse-k-videni-na-malsi.html