Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Výcvik na českém moři

Před rokem trénovali jihočeši vodní práce na italských plážích San Menaia. Tento rok vyhrálo domácí "moře" Lipno.


Výcvik na českém moři
Jana Šmídová 2.7.2020 1582x Nezařazeno

Od pátka 25. 6. do neděle 28. 6. 2020 ožila loděnice v Přední Výtoni psím štěkotem. Čtyřnozí záchranáři se učili postupně aportovat z vody, přitahovat člun či surfaře nebo pomoci plavci v nesnázích. Kromě toho poctivě trénovali i nejdůležitější disciplínu, která je s vodou spjata a to vyhledání vzorku pachu v rákosi a na vodní hladině. Dokonalý psí čenich si s tím dokázal s lehkostí poradit, to těžší - vyhodnocení psí reakce - zbylo na druhou část dvojice (a že se máme stále co učit je naprosto jasné :-)).

Ať už šlo o začátečníky nebo zkušenější dvojice, všichni do toho dali celé své srdce a nadšení a rozhodně jsme si tropické Lipno maximálně užili.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Sváteční trénink

    V pátek 8. 5. 2020 v den kdy Česká republika oslavovala Den vítězství a osvobození, uspořádali jihočeští záchranáři další trénink, tentokrát se zaměřením na ...

    Nezařazeno

    Konečně jsme se dočkali

    Po vynucené ,,covidové´´pauze, kdy mohli být pouze soukromé nebo jednodenní tréninky se jihočeši dočkali a mohli konečně uspořádat soustředění na Spáleništi.

    Nezařazeno

    Veselé Velikonoce

    Krásné a veselé Velikonoce

    Nezařazeno

    Lavinový kurs 2011

    Přestože sněhová nadílka současné zimy doznává značných výkyvů, Spáleniště se svou Ledovou kotlinou ani letos nezklamalo.

    Nezařazeno