Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Výročka 2020

První sobota v roce již tradičně pro členy Jihočeské záchranné brigády kynologů znamená nechat doma svého čtyřnohého chlupatého parťáka a dorazit na rekapitulaci právě ukončeného a naplánování přicházejícího roku.


Výročka 2020
6.1.2020 2232x Výroční schůze

Setkání zahájila tajemnice Petra Kučerová, která po přivítání předala slovo vedoucímu Zdeňkovi Čmejrkovi. Ten na úvod vyzval k minutě ticha na uctění památky zesnulého Miloše Macha, který nechal v brigádě nesmazatelnou stopu se svým labradorem Dasym.

Poté už se Zdeněk Čmejrek ujal bilancování. Po rozsáhlé obnově parkoviště a komunikací v roce 2018 bylo v roce 2019 největší akcí, která souvisela s areálem Spáleniště, obnova trenažéru dle koncepce. Díky stále se prohlubující spolupráci s Hasičským záchranným sborem ČR, který poskytl těžkou techniku, se podařilo vybudovat systematický bezpachový úkryt z panelů.

Dále Zdeněk Čmejrek informoval o změně ve funkci v OKK při MV HZS, kdy Helenu Šabatovou nahradil Pavel Troller. Byly vytvořeny i odborné subkomise pro plochy a sutiny při OKK, kam byli zvoleni za SZBK Pavel Troller a Zdeněk Čmejrek. Proběhlo také přezkoušení zájemců z řad rozhodčích SZBK pro mezinárodní zkušební řád FCI IPOR, kterého se za JČZBK účastnili Michal Svoboda a Pavel Troller.

Za spolupráci při praktických nasazení poděkoval Zdeněk Čmejrek Václavu Dušákovi z kriminální policie ČR a šéfovi Vodní záchranné služby Milanovi Bukáčkovi za skvělou spolupráci s VZS Dolní Vltavice. Poděkoval i všem sponzorům, kteří výrazně pomáhají, usnadňují a zlepšují komfort při pořádání akcí, vybavování psovodů, realizaci výcvikových akcí a udržování a inovování areálu Spáleniště.

Na závěr vedoucí brigády poděkoval členům výboru a aktivním členům JČZBK, kteří se nad rámec svých povinností jakkoliv zapojili a pomohli. Každoročně udělovanou cenu vedoucího brigády za mimořádnou aktivitu si „Dýku Pepy Brouma“ pro rok 2019 odnesl Standa Stiebler.

Jak se stalo již zvykem, uplynulý rok připomněla také videovizitka JČZBK, zpracovaná Terezou Čmejrkovou, a která i za rok 2019 byla velmi pestrá. Navíc přibyl ještě videomedailonek od sponzorské firmy Vafo. Oba materiály budou umístěné na stránkách JČZBK.

Výjezdní tréninky, pravidelná soustředění, účast na celorepublikových přeborech, účast na odborných seminářích, Expedice Slaná voda v Itálii, kondiční expedice Air fresh, pořádání zkoušek, pořádání celorepublikových závodů, pořádání ukázek pro veřejnost, letní výcvikový tábor na Spáleništi, účast na atestech MV HZS, účast na taktickém cvičení IZS, mezibrigádní tréninky, cvičení USAR týmu HZS ČR, prověrka pohotovostní jednotky SZBK… to je necelý výčet aktivit členů JČZBK.

Odměnou za širokou škálu činností jsou skvělé výsledky jako např. Pavel Troller a Brigitte Bona Fornax - 1. místo na výběrovém závodu ZZP 3, Katka Hrkalová a Samba Warrior Soul – 1. místo na Českém poháru ZVP 3 + obhájily limit zkoušky ZZP3 na výběrovém závodu, Naďa Palivcová s Májou - splnění limitu zkoušky ZTV 3, a především: Pavel Troller a Brigitte Bona Fornax -  splnění plošného atesu MV-GŘ HZS ČR, Zdeněk Čmejrek a Omaha z Vtelenských polí - účast na čtyřdenním cvičení USAR týmu HZS ČR, Katka Sojková a Aishee - obhájení sutinového atestu MV-GŘ HZS ČR.

 Výcvikářka Jana Šmídová ve své zprávě zrekapitulovala nejdůležitější akce po stránce výcvikové. Zhodnotila výsledky účasti členů JČZBK na závodech a zkouškách, při tréninkových akcích a i při vyhlášení ostrého nasazení.

Kvitovala stále se rozvíjející spolupráci s ostatními brigádami, HZS, IZS a dalšími organizacemi. To vše sebou přináší výměnu informací, porovnání zkušeností s výcvikem, kontakty pro nová místa výcviku atd. Apelovala na členy, aby si stanovovali systematický plán výcviku a nebáli se při jeho plnění vyjíždět i mimo domovskou brigádu. Nejvíce se v roce 2019 dařilo a pro ocenění si přišli:

  • Skokan roku 2019: Bára Andělová a Nika z Lantíkova ZTV1, ZZP1, 1. místo na Poháru města Hluboká, 2. místo na Poháru výcvikářů
  • Soška Lásky, Krásy a Pravdy: Katka Hrkalová a Samba Warrior Soul - splněna zkouška ZZP3 (pouze dva splněné limity v celém Svazu za rok 2019)
  • Splnění plošného atesu MV-GŘ HZS ČR: Pavel Troller a Brigitte Bona Fornax
  • Obhájení sutinového atestu MV-GŘ HZS ČR: Katka Sojková a Aishee
  • Pes roku 2019: Pavel Troller a Brigitte Bona Fornax - 1. místo na výběrovém závodu, účast na MČR, plošný atest
  • Pes roku 2019: Katka Hrkalová a Samba Warrior Soul - 1. místo na Českém poháru ZVP3, 2. místo na Poháru prezidenta + splněna zkouška ZZP3, účast na MČR 
  • Na 3. výkonnostní třídu se podařilo dosáhnout Nadě Palivcové a 2. výkonnostní třídu získala Katka Hrkalová.

O stavu financí informovala ekonomka Bára Andělová a Saša Keményová přednesla zprávu revizní komise.

Po přestávce členská základna přijala celkem 6 nových kolegů z řad čekatelů a 4 nové čekatele. Aktuální stav JČZBK je 56 členů a 8 čekatelů.

Po schválení plánu akcí je jasné, že organizačně se Jihočeši v roce 2020 nudit nebudou.

Dalším bodem byla volba nového člena revizní komise místo Jitky Tomanové, která z časových důvodů funkci vykonávat nemůže. Členská základna zvolila Hanku Chudou. Poté zbývalo už jen odhlasovat členský poplatek na rok 2021. V diskusi se projednávala především inovace trenažéru a situace v SZBK. Pro přijetí nahlas přečtené usnesení hlasovali všichni přítomní členové.

Posledním oceněným na Výroční členské schůzi JČZBK byl, k jeho překvapení,  šéf brigády Zdeněk Čmejrek. Celková idea a inovace Spáleniště, zatupování a jednání JČZBK se strategickými partnery, zvučné jméno brigády nejen v ČR, ale i za hranicemi, postavení a předávání informací nejen ohledně SZBK, nasměrování a styl výcviku a hlavně to vše v naprosto přátelské a pohodové atmosféře JČZBK … za to slouží dík všem členům JČZBK. Zdeněk Čmejrek na tom všem však má lví podíl.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Výroční schůze

    První lednová sobota patří již tradičně výroční členské schůzi Jihočeské záchranné brigády kynologů. Ve sporthotelu Barborka v Hluboké nad Vltavou se tak 5. ...

    Výroční schůze

    Výročka

    První sobotu v roce se členové Jihočeské záchranné brigády sešli na bilanci uplynulého roku.

    Výroční schůze

    Výroční schůze

    V sobotu 6. ledna 2018 se ve Sporthotelu Barborka v Hluboké nad Vltavou uskutečnila výroční členská schůze Jihočeské záchranné brigády kynologů.

    Výroční schůze

    Výroční členská schůze JČZBK

    Dne 7.ledna 2017 se, ve Sporthotelu Barborka v Hluboké nad Vltavou, sešlo celkem 48 členů a čekatelů Jihočeské záchranné brigády kynologů, aby uzavřeli rok 2016 a ...

    Výroční schůze