Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Výstavba trenažéru

Náplní všech podzimních soustředění se kromě běžného výcviku staly i náročné práce na výstavbě trenažéru.


Výstavba trenažéru
Jaroslav Sedlák 13.10.2009 15737x Nezařazeno

Dlouhodobá koncepce vystavby a vybavenosti areálu Spáleniště zahrnuje v roce 2009 hlavní nápor na rozšíření trenažéru sutinových prací. Hlavní náplní jihočeských podzimních soustředění se tak kromě běžného výcviku staly přípravné práce na rozšiřování trenažéru. Organizací a zajišťováním této výstavby byl pověřen člen výboru Daniel Sedlák, který ve spolupráci s několika dalšími členy výboru rozjel velkolepou akci, jejímž výsledkem by měl být trenažér dosud nevídaných tréninkových možností. Po dokončených úpravách hlavní budovy se úsilí všech členů mohlo soustředit na fyzicky velmi náročné přípravné práce pro vstup těžké techniky. Byla tak vlastními silami vykácena potřebná plocha střelnice s úplným odstraněním náletových dřevin, aby bagry mohly nastoupit na základní zemní práce k budování bezpečných podzemních úkrytů. Přibližně třicet členů JČZBK tak hodně zblízka poznalo, jak náročná je práce dřevorubců a dalších lesních dělníků. Jejich úsilí bylo skutečně mimořádně obdivuhodné a škoda, že bohužel existují i takoví členové, kteří v tichosti vyčkávají, až budou práce hotovy, aby si pak přijeli zacvičit, případně oslavit úspěšný konec výstavby.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Tréninková neděle

    Minulou slunečnou neděli využili jihočeští záchranáři k tréninku v sutinách.

    Nezařazeno

    Trénink ve spolupráci

    Zatímco se část Jihočeské záchranné brigády kynologů zdokonalovala v práci v terénu během Airfreshe, někteří další využili lákavé nabídky ZBK Praha ke ...

    Nezařazeno

    Kouzelné zimní Spáleniště

    Přes metr prašanu je sice pro práci psů hodně těžký oříšek, ale vytváří kromě pohádkové kulisy i neopakovatelnou skutečně zimní atmosféru.

    Nezařazeno

    Pololetní bilance

    Jihočeská brigáda mívá většinou týdenní soustředění s minimem zkoušek, které zcela pochopitelně přinášejí do letní pohody i určitou nervozitu.

    Nezařazeno