Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Záchrana z ledu

Jako již tradičně, proběhl i letos v režii VZS Dolní Vltavice Seminář záchrany ze zamrzlé vodní plochy.


Záchrana z ledu
Jana Šmídová 8.2.2018 4013x Výjezdní tréninky

Přestože jsme díky vrtkavosti počasí do poslední chvíle nevěděli v jaké formě seminář proběhne, sjelo se v sobotu 3. 2. 2018 deset členů brigády, aby potrénovali se svými čtyřnohými parťáky, ale i načerpali tolik důležité informace z oblasti  záchrany lidského života na ledové ploše. Na dopolední teoretickou část semináře navázaly praktické ukázky v Černé v Pošumaví. Nesouvisle zamrzlá plocha lipenského jezera vytvořila ztížené podmínky pro nácvik výše uvedených aktivit. Splnit požadovaný cvik bylo mnohem náročnější než předešlých letech.

Psovod tentokrát vůbec nemohl vstoupit na ledovou plochu a podpořit svého psa, ten musel samostatně vstupovat přes ledovou vodu, ledové kry a přes praskající led pod nohama donést záchranné lano daleko vzdálenému figurantovi ve vysekané díře. Byť někteří silně zaváhali, díky šikovným figurantům Honzovi a Jarce se úkol podařilo nakonec s pomocí splnit všem :-)

Myslím si, že zúčastnění rozhodně nelitují stráveného času a věřím že mnohonásobně zužitkují získané zkušenosti ve svém dalším výcviku. Děkujeme za pozvání Milanovi Bukáčkovi a věříme, že se na této "bohulibé" akci sejdeme zase za rok.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články