Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Záchrana z ledu

Jako již tradičně, proběhl i letos v režii VZS Dolní Vltavice Seminář záchrany ze zamrzlé vodní plochy.


Záchrana z ledu
Jana Šmídová 8.2.2018 4003x Výjezdní tréninky

Přestože jsme díky vrtkavosti počasí do poslední chvíle nevěděli v jaké formě seminář proběhne, sjelo se v sobotu 3. 2. 2018 deset členů brigády, aby potrénovali se svými čtyřnohými parťáky, ale i načerpali tolik důležité informace z oblasti  záchrany lidského života na ledové ploše. Na dopolední teoretickou část semináře navázaly praktické ukázky v Černé v Pošumaví. Nesouvisle zamrzlá plocha lipenského jezera vytvořila ztížené podmínky pro nácvik výše uvedených aktivit. Splnit požadovaný cvik bylo mnohem náročnější než předešlých letech.

Psovod tentokrát vůbec nemohl vstoupit na ledovou plochu a podpořit svého psa, ten musel samostatně vstupovat přes ledovou vodu, ledové kry a přes praskající led pod nohama donést záchranné lano daleko vzdálenému figurantovi ve vysekané díře. Byť někteří silně zaváhali, díky šikovným figurantům Honzovi a Jarce se úkol podařilo nakonec s pomocí splnit všem :-)

Myslím si, že zúčastnění rozhodně nelitují stráveného času a věřím že mnohonásobně zužitkují získané zkušenosti ve svém dalším výcviku. Děkujeme za pozvání Milanovi Bukáčkovi a věříme, že se na této "bohulibé" akci sejdeme zase za rok.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Kouzelné zimní Spáleniště

    Přes metr prašanu je sice pro práci psů hodně těžký oříšek, ale vytváří kromě pohádkové kulisy i neopakovatelnou skutečně zimní atmosféru.

    Nezařazeno

    Sjezd SZBK ČR

    V sobotu 26. června se ve Chbanech konal odložený volební sjezd SZBK ČR. Jihočeská brigáda na něm získala silné zastoupení ve vedení svazu.

    Nezařazeno

    PF 2022

    Přejeme všem klidné prožití vánočních svátků, pohodu, zdraví, štěstí a úsměv na tváři. Děkujeme za projevenou podporu v loňském roce a těšíme se na vás ...

    Nezařazeno

    Školení rozhodčích a výcvikářů na Spáleništi

    Během uplynulého víkendu bylo na výcvikové základně na Spáleništi pěkně rušno. Na společném školení se zde sešli svazoví rozhodčí a posléze i výcvikáři a ...

    Nezařazeno