Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Zachráněný život

Vedoucímu jihočeské záchranné brigády Pavlu Trollerovi s fenkou bernského salašnického psa Brigitte Bona Fornax se ve středu 13. července 2022 podařilo splnit si "záchranářský" sen ... zachránit lidský život.


Zachráněný život
Jana Šmídová 14.7.2022 501x Zásahy

Pohřešovaná žena byla naposledy viděna 11. července 2022 kolem poledne v obci Strašice. Atestovaný Pavel s Brigitte byli společně s dalšími kolegy dobrovolníky ve středu ráno povoláni do rozsáhlé pátrací akce za podpory všech složek IZS včetně pátracího vrtulníku. Zhruba po dvou hodinách byla pohřešovaná seniorka nalezena a označena spolehlivým štěkotem Brigitte.

Za úspěšným nálezem stojí nekonečné hodiny práce a tréninků za každého počasí, za každé situace a v nejrůznějším prostředí. Jedná se o dobrovolnickou činnost, která hluboce prorůstá naším osobním životem a která se stává prioritou. Dvojice jako je Pavel s Brigitte nám ale ukazují, že to má smysl a že splněným atestem to nekončí... Díky všem, kteří se rozhodnou naplno jít tímto směrem.

 

 


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Pohřešovaný řidič

    Dva dny po bezútěšném pátrání v bažinách byli psovodi JČZBK znovu povoláni ke spolupráci při pátrání po nezvěstném řidiči kamionu.

    Zásahy

    Zřícený dům v Domažlicích

    Ve čtvrtek 18. května 2017 v 18:52 hodin obdrželo operační středisko informaci o tom, že se v Domažlicích nad autobusovým nádražím sesunula budova. Okamžitě ...

    Zásahy

    Praxe prioritou

    Kvalita psů, psovodů a schopnost jejich okamžitého nasazení jsou hlavními parametry v posuzování síly kolektivů kynologických záchranářů.

    Zásahy

    Pátrání po pohřešované seniorce

    V neděli 12. března se pět dvoučlenných týmů (psovod / navigátor) z řad JČZBK přesunulo brzo ráno do Velkých Popovic, aby pomohlo při pátrání po ztracené ...

    Zásahy