Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Ze středověku do doby postindustriální

Dvě diametrálně odlišná prostředí nabídl další výjezdní trénink jihočeských záchranářů, tentokrát na hrad Točník a do průmyslového areálu Poldi Kladno.


Ze středověku do doby postindustriální
Pavel Troller 24.2.2020 2311x Výjezdní tréninky
V sobotu jsme využili nabídky zprostředkování tréninku na středověkém hradu Točník od našich kamarádek z firmy Vafo Praha s.r.o. Tento náš významný sponzor podporuje krmivem Carnilove mimo jiné i místní medvědí družinu. Hrad z přelomu čtrnáctého a patnáctého století nabídl kromě zážitků z opravdu nevšedního tréninkového prostředí i možnost procvičení pohybu ve výškách podkroví královského paláce a náročné vyhledání figurantů ukrytých v temných klenutých prostorách hradního sklepení.
Po noclehu v nedalekém penzionu jsme se v neděli ráno přesunuli do Kladna. Rozlehlý areál bývalé huti Poldi, v současnosti procházející rozsáhlou přestavbou, se ukázal být vynikajícím prostředím pro trénink záchranářských psů. Objekty se nachází v různém stupni rozpadu, ze široké palety možností jsme si vybrali budovy bývalé modelárny a podnikových laboratoří. Modelárna představuje labyrint tří podzemních pater, zcela zaplněných dřevěnými modely nejrůznějších litinových odlitků, nashromážděných za dlouhou historii Poldiny huti. Bludiště místností, naprostá tma, zvířený prach, množství úkrytů. Laboratoře pak obnášely opět temné podzemní prostory, plné nejrůznějších, někdy i dost výrazných pachů. Využili jsme i přilehlou nestabilní hromadu stavební sutě. Za umožnění tréninku v tomto pro záchranáře tak atraktivním prostředí děkujeme firmám FER CONSULT, s.r.o. a Revelia, s.r.o., za perfektní fotodokumentaci celého víkendu Markétě Sojkové z firmy Vafo.
Tréninkem nabitý víkend, plný nejrůznějších rušivých vlivů, znamenal zejména pro mladé psy obrovský posun ve výkonnosti. Potvrdilo se, jakou důležitost výjezdní tréninky mají, už teď se těšíme na další do brněnského Ergonu.

Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články