Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Zkouška pohotovostní jednotky

V sobotu 29. 4. 2017 probíhaly v Chomutově v Městských lázních pod taktovkou rodinného dua Petr a Iveta Katrevovi zkoušky pohotovostní jednotky.


Zkouška pohotovostní jednotky
Jana Šmídová 3.5.2017 2967x Zkoušky

Zkouška, která má za cíl zjistit připravenost psa pro praktické nasazení a úroveň jeho praktické upotřebitelnosti, a proto kvalifikuje úspěšného psovoda do pohotovostní jednotky SZBK. Hledají se 3 živé osoby a 3 vzorky lidského pachu. Osoby jsou ukryty jedna v úrovňovém úkrytu, jedna v hloubce 2-3 m a jedna ve výšce 2-3 m nad zemí. Vzorky jsou ukryty jeden asi 30 cm pod úrovní terénu, jeden ve výšce asi 2 m a jeden buď ve výšce asi 1 m nebo v hloubce 1 m.

Z celkového počtu 8 účastníků se podařilo limit zkoušky úspěšně obhájit pouze jednomu z nich - jihočeský zástupce Pavel Troller se svou mladou berňačkou Brigittou Bona Fornax, prokázali svou připravenost a patří jim veliká gratulace.

 


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Podzimní zkoušky ZZZ

    Dne 14.10.2023 se v Netolicích konaly zkoušky ZZZ, atmosféra byla už od začátku trochu napnutá, přeci jen je to první a vstupní zkouška do záchranářského světa.

    Zkoušky

    Pohárové zkušenosti

    Do 31. mistrovství ČR záchranných psů je podle výsledků 2010 nominováno devět psovodů jako první polovina startovního pole.

    Zkoušky

    ČP v terénu 2011

    Pověstné jihočeské terény v okolí výcvikové základny Spáleniště se 9.7.2011 staly dějištěm Českého poháru v terénním vyhledávání.

    Zkoušky

    Pohár ČEZ

    První ročník nové soutěže pod záštitou generálního partnera Jaderné elektrárny Temelín se stoprocentně vydařil.

    Zkoušky