Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Zkoušky obětavosti

Březnové zkoušky ZTV 2 se staly nejen prověrkou úrovně vycvičenosti psů, ale vzhledem k podmínkám i ochoty a obětavosti členů brigády.


Zkoušky obětavosti
Pavel Troller 23.3.2017 2685x Zkoušky

Rozhodčí Iveta Katrevová zvolila výcvikově i organizačně velmi obtížnou variantu se začátkem na poslušnosti a speciály 1 + 4. Před poslušností bylo ovšem nejprve nutno doslova vysekat některé překážky z ledu a přemístit je na jižní, už roztátou část cvičiště. Následující denní speciál s pouhým jedním figurantem důkladně prověřil ochotu psů pracovat dlouhou dobu bez nálezu. Akce vyvrcholila nočním speciálem se čtyřmi ukrytými figuranty, konaném v nejobtížnějším terénu v okolí, plným vysokého borůvčí, vývratů a stromků z prořezávky. Podle slov rozhodčí všichni psi pracovali velmi dobře, bohužel většina skončila těsně před branami bez nálezu posledního figuranta. Ten byl umístěn na konci terénu, po větru, s přístupem za vytyčenou oblastí prohledání. Našel ho nakonec se štěstím, které k tomu patří, jediný pes a získal tak možnost účasti na atestech Ministerstva vnitra, jejichž složení si brigáda vytyčila jako jeden z hlavních výcvikových cílů.
Akce však prověřila nejen psy, ale i ochotu členů JČZBK obětovat své vlastní zájmy zájmům kolektivu. Místo věnování se výcviku svého psa, trávili organizátoři prakticky celý den ve vytrvalém, všepronikajícím dešti a ledovém vichru. Právě vzájemná pomoc a spolupráce nejvíce upevňuje mezilidské vztahy v brigádě, na podobných obětavcích brigáda stojí a bez nich by její činnost nebyla možná. Takže ještě jednou velké poděkování, klobouk dolů za vaši práci a hned v dubnu na stopařských zkouškách na oplátku!


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    ČP v terénu 2011

    Pověstné jihočeské terény v okolí výcvikové základny Spáleniště se 9.7.2011 staly dějištěm Českého poháru v terénním vyhledávání.

    Zkoušky

    Intercup v sutinách

    Letošní netypické rozdělení Intercupu Humanity mělo své první dějství v sobotu 7.5.2011 na Spáleništi. Kategorie RH-TB zde probíhala za účasti devíti psovodů, ...

    Zkoušky

    Zetkové jaro

    Během několika málo jarních týdnů složilo vstupní záchranářskou zkoušku ZZZ hned osm jihočeských psovodů.

    Zkoušky

    Intercup Humanity 2010

    Mezinárodní soutěž Intercup Humanity je ojedinělá pořádáním čtyř záchranářských kategorií: RH-FB, TB, FLB, WC.

    Zkoušky