Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Zkoušky obětavosti

Březnové zkoušky ZTV 2 se staly nejen prověrkou úrovně vycvičenosti psů, ale vzhledem k podmínkám i ochoty a obětavosti členů brigády.


Zkoušky obětavosti
Pavel Troller 23.3.2017 2693x Zkoušky

Rozhodčí Iveta Katrevová zvolila výcvikově i organizačně velmi obtížnou variantu se začátkem na poslušnosti a speciály 1 + 4. Před poslušností bylo ovšem nejprve nutno doslova vysekat některé překážky z ledu a přemístit je na jižní, už roztátou část cvičiště. Následující denní speciál s pouhým jedním figurantem důkladně prověřil ochotu psů pracovat dlouhou dobu bez nálezu. Akce vyvrcholila nočním speciálem se čtyřmi ukrytými figuranty, konaném v nejobtížnějším terénu v okolí, plným vysokého borůvčí, vývratů a stromků z prořezávky. Podle slov rozhodčí všichni psi pracovali velmi dobře, bohužel většina skončila těsně před branami bez nálezu posledního figuranta. Ten byl umístěn na konci terénu, po větru, s přístupem za vytyčenou oblastí prohledání. Našel ho nakonec se štěstím, které k tomu patří, jediný pes a získal tak možnost účasti na atestech Ministerstva vnitra, jejichž složení si brigáda vytyčila jako jeden z hlavních výcvikových cílů.
Akce však prověřila nejen psy, ale i ochotu členů JČZBK obětovat své vlastní zájmy zájmům kolektivu. Místo věnování se výcviku svého psa, trávili organizátoři prakticky celý den ve vytrvalém, všepronikajícím dešti a ledovém vichru. Právě vzájemná pomoc a spolupráce nejvíce upevňuje mezilidské vztahy v brigádě, na podobných obětavcích brigáda stojí a bez nich by její činnost nebyla možná. Takže ještě jednou velké poděkování, klobouk dolů za vaši práci a hned v dubnu na stopařských zkouškách na oplátku!


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Podzimní zkoušky ZZZ

    Dne 14.10.2023 se v Netolicích konaly zkoušky ZZZ, atmosféra byla už od začátku trochu napnutá, přeci jen je to první a vstupní zkouška do záchranářského světa.

    Zkoušky

    Intercup v sutinách

    Letošní netypické rozdělení Intercupu Humanity mělo své první dějství v sobotu 7.5.2011 na Spáleništi. Kategorie RH-TB zde probíhala za účasti devíti psovodů, ...

    Zkoušky

    Pozitivní účtování

    Celý uplynulý týden a víkend se u jihočechů nesl ve znamení zkoušek a tudíž zúčtování tréninkové píle ...

    Zkoušky

    ČP 2011 ZVP

    Letošní léto svým průběhem připomíná více apríl nebo podzim, počasí je stále více než vrtkavé.

    Zkoušky