Zlatý srdcař

V pátek 28.9.2018 proběhl jako již tradičně 27. ročník závodu o Pohár města Hluboká nad Vltavou. Dvanáct závodníků na cvičišti v Hluboké nad Vltavou přivítal starosta města a senátor ing. Tomáš Jirsa, rozhodčí Lucka Dlouhá a Zdeněk Čmejrek.


Zlatý srdcař
12.10.2018 2642x Závody a soutěže

Závodníci se sjeli z různých koutů České republiky (Hodonín, Ústí..) a stejně pestrá byla i paleta plemen účastnících se boje o hlubocký putovní Pohár města.

Závodníci nejprve zdolávali poslušnost zkoušky ZZP1, a pak odjeli bojovat do prvního speciálu, který se odehrával již tradičně v objektu Vývarky. Druhý terén prověřil psovody a jejich parťáky v objektu Hlubocké pily, jejíž provoz otestoval ovladatelnost psů i taktické dovednosti psovodů.

V závěrečném hodnocení rozhodčí ocenili vesměs vysokou kvalitu sutinových prací, což dokládá i devět splněných limitů zkoušky ZZP1.
Ve velké konkurenci obstál, a první místo pro rok 2018 vybojoval Lexík s psovodkou Hankou Chudou. Srdcař Lexík tak obhájil své loňské vítězství a potvrdil, že na kohoutkové výšce nezáleží. I přes velkou závodnickou nervozitu psovodky spolu dokázali vybojovat první místo s celkovým počtem 280 bodů.

V těsném závěsu za Lexíkem se na druhém místě umístili Dixie Mar-Zur s Radkem Polákem a jen o bodík méně vybojovali Anat Frosty Fox s Mírou Burdou na třetím místě.

Závod proběhl za krásného podzimního počasí, které jen podtrhlo klidnou a pohodovou atmosféru celé akce. Velké díky patří všem, kteří se organizačně podíleli na uspořádání letošního závodu.

Více fotografií ze závodu najdete zde.