Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Berňák na bedně

Dne 28.4. 2019 se sjelo 12 účastníků výběrového závodu záchranných prací podle ZZP3 v Žatci na cvičáku.


Berňák na bedně
Kateřina Hrkalová 29.4.2019 2505x Závody a soutěže

Za jihočeské barvy šli bojovat dva závodníci: Pavel Troller se skvěle nadupanou a připravenou berňačkou Brigitte a Katka Hrkalová se Sambou. Hlavní rozhodčí Zdeněk Čmejrek posuzoval speciál číslo 2. a jako druhý rozhodčí byl Michal Svoboda ve speciálu číslo 1.

Během losování si Pavel vytáhl šťastné číslo 1 a Katka číslo 3. Do speciálu nastupovali oba jihočeši souběžně. Samba nepředvedla svůj standardní výkon, nebyla ve svém živlu a chyběla jí kondice. Přesto se jí podařilo nalézt dvě výšky. Pavlovi se dařilo daleko lépe, předvedl pěkný výkon hodný jeho energií nabité feny. Nalezl dvě spodní živé osoby a dva spodní cadavery. Po půl hodinovém odpočinku následoval další speciál. Unavená Samba sice zabojovala při prohledávání, ale mnou špatně vyhodnocené, unáhlené rozhodnutí způsobilo ukončení speciálu. Pavel s Brigitte měl pěkný výkon, ale větrné počasí jim nehrálo úplně do karet a tím nedokázali najít výšku, která jim chyběla k úspěšnému složení zkoušky.

Po ukončení všech speciálů, kdy první čtveřice měla 4: 2 nálezů, druhá čtveřice 3:3 a třetí 2:4 se šlo na poslušnost. Pavel měl příjemnou poslušnost s drobnými chybami, které byly odrazem únavy jeho fenky. Celkový dojem z naší poslušnosti nebyl pěkný, unavená Samba, která zjevně neměla svůj den se sice v některých chvílích snažila, ale její ošklivý pád ze žebříku mě vykolejil natolik, že sem se nedokázala na zbytek poslušnosti vůbec soustředit. Tady se mi ovšem dostalo podržení ze strany na čtyřech tlapách a Samba byla schopná dokončit poslušnost jen s drobnými nepřesnostmi. Závod nám dal spoustu dalších neocenitelných zkušeností a Pavla s Brigi vystřelil na první místo. Pavle, velká gratulace, bylo to opravdu zaslouženě.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články