Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Bohemia Cupy Fl, T

Víkend končícího června byl ve znamení kvalifikačních soutěží pro mistrovství světa IRO v holandském Nijmegenu.


Bohemia Cupy Fl, T
Jaroslav Sedlák 1.7.2013 3017x

Sobotní Bohemia Cup kategorie plošných prací probíhal v ostravském regionu ve Větřkovicích, kde o body bojovalo v FLB dvanáct soutěžících. Zvítězila Lenka Navrátilová se psem Hard-working Black Chevers s celkovými 291 body, vysoce překračujícími požadovaný limit pro účast na mistrovství světa. Deset splněných zkoušek a dokonce sedm splněných kvalifikačních limitů pro WM 2013 sice navozuje zdání snazší soutěže, ale podle zprávy rozhodčího Karla Pavlíka tomu tak nebylo. Terén bohatě nalňoval předpisy soutěže a dosažené výsledky by tedy měly být více než slibné. Nedělní soutěžení sutinového Bohemia Cupu v TB již takovou šíři úspěšnosti nenaplnilo. Konalo se ve Velké nad Veličkou a terén svou obtížností doslova vyděsil více než polovinu z 15 startujících. S limitem zkoušky si úspěšně poradilo pouze pět závodníků, přičemž požadovanou úroveň WM splnili pouze tři. Zvítězila opět skvěle připravená Lenka Navrátilová, i když tentokrát s jiným psem, malinoisem Kick Boxer de Alphaville Bohemia. Na druhém místě stanula Jihočeška Hedvika Češková s jediným zástupcem malých plemen - stafbulkou Gaiou Mesiah Bee-Master. Jihočeši se ve startovním poli tentokrát určitě neztratili: třetí Zdeněk Čmejrek s ohařkou Omahou, čtvrtá Hana Gramanová s bílým švýcarem Cherokeem a desátý Michal Svoboda s flatem Norisem jsou jistě dobrým výsledkem, korespondujícím s promyšlenou přípravou jednotlivých aktérů. Ještě si vyžádají podrobnější analýzu výsledků a hlavně přípravy, přestože v případě obou jihočeských medailistů se jedná o vynikající výsledek, stojící na špičce jejich současné kariéry. Obě akce byly podle mínění závodníků velmi dobře pořadatelsky připraveny, Karel Pavlík na plochách ve Větřkovicích ani Květoslav Štibora na sutinovém BC ve Velké nad Veličkou neměli žádné kritické připomínky, takže zbývá jen vyslovit poděkování pořadatelům za obětavou přípravu a uspořádání.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    IRO kurz 2015

    Kurs začátečníků pro vodní a stopařské práce pořádá IRO přes poměrně malé počty účastníků každý rok. Průběh pohledem K.Sojkové.


    Šťastné a veselé...

    Šťastné prožití svátků vánočních bez front, v kruhu svých nejbližších dvou- i čtvernožců, bez stresů z nenakoupených dárků, bez kapek jedovatých slin až ...

    Vítězové

    Seminář k RHFL

    Seminář výcvikářky IRO dr. Resi Gerritsen k nácviku plošných prací a k jejich provádění podle zkušebního řádu IPO-R.

    Videogalerie

    Terénní závod ZTV1

    Přestože se zima ještě definitivně nevzdala své vlády, závodní sezóna je u záchranářů již v plné síle.

    Závody a soutěže