Další splněný atest

Ve čtvrtek 6. 4. 2017 se podařilo Katce Sojkové se svou fenkou Aishee splnit sutinový atest MV. Po úspěšném denním speciálu pokračovali do nočního z 10-ti nastoupených pouze 4 účastníci, mezi nimi nechyběla ani Katka s Aishee a úspěšně se jim podařilo na atest dosáhnout.


Další splněný atest
Jana Šmídová 7.4.2017 3849x Atesty MV

Určitě tak skvělým způsobem zúročily i trénink v brněnském areálu Pod Hády (Ergon), v sutině, která je průpravou pro náročný sutinový trenažér v Kaznějově. Katka s Aishee tedy rozšířily jihočeské řady psovodů s platným atestem. Věřím, že letos nejsou poslední a že na podzim je budou následovat další.

Další jihočeský držitel sutinového atestu Ms. Zdeněk Čmejrek se svou fenkou německého ohaře Omahou z Vtelenských polí se o týden dříve zúčastnili Instrukčně metodického zaměstnání držitelů kynologických atestů zařazených na seznam pro mezinárodní záchranné operace, které organizovalo Ministerstvo vnitra - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR.

Těmito úspěšnými starty na nejrůznějších akcích naplňujeme cíl a koncepci výcviku, který byl novým vedením stanoven jako priorita. Veškerá naše snaha by měla být totiž směřována k praktickému zásahu a možné záchraně lidského života. Nasazení 10-ti členů JČZBK při nedávném pátrání po pohřešované seniorce ukázalo, jak nezbytná je i dokonalá znalost práce s GPS. O aprílovém víkendu 1. - 2. 4. 2017 v Solenicích byl trénink zaměřen i tímto směrem. Kromě zátěžového tréninku ve zdejších příkrých kopcích měli všichni zúčastnění možnost si dokonale "osahat" i GPS, tak, aby v případě potřeby mohli být použiti jako doprovod (navigátor).