Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Odchod na vrcholu

V úterý 11. 8. 2020 odešla za duhový most fena z výkonostní špičky Jihočeské záchranné brigády kynologů, německá ovčanda Aishee psovodky Katky Závorkové.


Odchod na vrcholu
Jana Šmídová 12.8.2020 2525x In memoriam

I přes mateřké povinnosti udržovala Katka Aishee neustále v plné pohotovosti. V září loňského roku prodloužily v bývalém vojenském prostoru Ralsko platnost kynologického atestu MV ČR ve specializaci "S" - sutinové vyhledání. Na začátku července se s naprostým přehledem zúčastnily na Šumavě náročného tréninku, který byl přípravou na atestační zkoušky ve specializaci plošného vyhledání. Jejich dominantou ale bezesporu byly především vodní práce. Budeme jen těžko zacelovat prázdné místo  po dokonale fungující dvojici v náročném vyhledání na vodní hladině. Poslední start Aishee na Českém poháru ZVP3 byl vysoce hodnocen a konkrétně vyhledání na vodní hladině patřilo k jednomu z nejprofesionálnějších výkonů poháru.

Aishee dokázala během svého života, pokračovat ve šlépějích své matky Airy. Spolu s Kačkou naplnily své poslání vrchovatou měrou, skvěle reprezentovaly domovskou brigádu na každém startu ať už zkoušek, závodů nebo především praktického nasazení. Jihočeská brigáda se na Aishee mohla vždy stoprocentně spolehnout. Bude nám všem velmi chybět tato vyjímečná fena... R.I.P. Aishee ... nezapomeneme.

 


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Zemřel Faust Lemiku

    Psí život je sám o sobě až nespravedlivě krátký a často bývá vlivem nejrůznějších zhoubných nemocí ještě zkrácen.

    In memoriam

    Smutné rozloučení

    Miloš Mach (†26.12.2019) zanechal nesmazatelnou stopu z dob svého působení v brigádě.

    In memoriam

    Chůva se zlatým kožíškem

    V úctyhodných téměř 15-ti letech se těsně před Vánoci dovršila životní dráha zlaté retrívří fenky Be My Sky Brdské zlato alias Sheeny Katky (Pitrové) ...

    In memoriam

    Odešla Mája

    Život našich čtyřnohých parťáků ubíhá tak nějak rychleji než bychom si přáli... ve věku úctyhodných téměř 14-ti let se naplnila životní etapa borderky Máji, ...

    In memoriam