Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Odložený Intercup

Druhá část Intercupu Humanity proběhla v kategoriích WB a FB až 20.7.2014 v Přední Výtoni a na Spáleništi.


Odložený Intercup
Jaroslav Sedlák 22.7.2014 3178x

Jestliže dosavadní kvalifikační poháry zatím nehýřily výbornými výsledky, byly obě dosud chybějící kategorie skvělou výjimkou. Oba vítězné posty byly v bodových hodnotách odpovídajících udělení CACT a kvalifikačnímu limitu mistrovství světa. Přes určitou obtíž způsobenou sníženou hladinou Lipna (o 120 cm) byly k vidění velmi kvalitní výkony, a to nejen v úrovni WB, ale i v doplňkových stupních WA a WE. S přehledem zvítězila mistryně světa 2009 a mistryně Rakouska 2008 Kateřina Sojková, která se svou mladou fenou NO Aischou začíná úročit bohaté zkušenosti z vodních prací získané s její matkou Airou. Na druhém místě skončil zkušený Petr Katrev rovněž s již navazující krví z vlastního odchovu zlaťačkou Flare Krásná Lukrécia. Třetí místo obsadil pracovitý Borek Bláha z Plzně, kterému se bohužel příliš nevydařila poslušnost. Z doplňkové kategorie RHWA na sebe upozornila pražská výcviková stálice Jarmila Černá s labradorkou Megi z Proutku s fantastickými 194 body ve speciálu. V ještě nižší kategorii WE se o první místo shodným počtem bodů podělily nečlenky SZBK ČR Pavla Svobodová z Brna s flatkou Arizonou a Slovinka Draja Janc z ERPS s hovawartkou z českého chovu Benetkou Kesidy. Škoda, že letošní mistrovství světa ve Slovinsku nebude kategorii vodních prací obsahovat a že vedení IRO nedokáže tuto nádhernou a stále se rozšiřující disciplínu cílevědomě podpořit. 


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Zázraky dotyků?

    Před časem proběhlo tiskem seznámení kynologů s Dornovou metodou léčení pohybových problémů, které ale více než úspěšně sekunduje chiropraxe.


    Tropické stopy

    Poslední červnová sobota se předvedla pro stopaře na Moravě doslova tropicky krutě. Přes doslova hvězdné obsazení BC 2012 tak nedopadly výsledky příliš povzbudivě.


    Krkonošské laviny

    V posledním březnovém týdnu probíhal na Luční boudě v Krkonoších každoroční kurs výcviku lavinových psů pořádaný Horskou službou ČR.


    Vítané happyendy

    Bezútěšné hledání některých pohřešovaných osob je po hodinách marné práce kynologů určitě frustrující. O to vítanější je každý zásah s pozitivním ...

    Zásahy