Stojí to za to

IZS, Policie ČR, Hasičský záchranný sbor ČR, Jihočeský kraj, Skupina ČEZ, obec Přední Výtoň, Brit, to je jen slabý výčet partnerů JČZBK, jejichž spolupráce a podpory si JČZBK velice váží a účastní se celé řady společných projektů.


Stojí to za to
Petra Kučerová 4.7.2017 2344x Ocenění

       JČZBK se snaží vyhovět každé žádosti o spolupráci, ne vždy je to však, bohužel,  časově možné.  Na Dub u Prachatic si však členové brigády najdou prostor každoročně. Působí tam organizace STROOM, která pracuje s mentálně postiženými lidmi. Nejsou to už děti, jsou to dospělí lidé a něco takového, jako pohladit si psa, vést ho na vodítku nebo mu jen dát pamlsek z invalidního vozíku je pro ně zážitkem a radostí. Právě tam si člověk uvědomí, jakou váhu má zdraví – fyzické i psychické. A co může být lepšího nežli těm, kteří takové štěstí nemají, udělat radost.

       Ve svém světě žijí i děti a pro ně jsou pejsci vždy příjemným zpestřením a pejsci záchranáři … to je něco. Zároveň se děti učí, jak k pejskovi správně přistoupit, nebo kdy a kde ho správně pohladit.  Důkazem, že chlupáči měli v Šumavských Hošticíh úspěch bylo předání obrázků psů záchranářů, které děti z mateřské školky na oplátku namalovaly.

      Pořadatelsky odlišnou akcí byla oslava 80. let Letiště Planá u Č. Budějovic. Cca 15 tis. návštěvníků mohlo shlédnout bravurní přehlídku letadel a další atrakce na, kterých se podílelo 400 aktérů. Hafanům z JČZBK nebylo teplo jen z pekelně horkého počasí, ale i z davů „mazličů a hladičů“.

      Principem každé akce je kontakt a komunikace. Ať už s lidmi, pro které jsou akce připravovány, s lidmi, kteří tyto akce připravují a také s lidmi, na kterých se při takových akcích potkáte. V dnešní rychlé době je takový kontakt stále vzácnější.  O to více potěší zpětná vazba. Tou nejaktuálnější je dopis zaslaný z kanceláře prezidenta republiky do rukou vedoucího JČZBK Zdeňka Čmejrka.