Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Watter Air Fresh

Každý rok probíhá akce Air Fresh, vždy s jiným programem, pouze s dodržením základních požadavků. Hlavní je soběstačnost dvojice psovod - pes v zátěžových situacích a prověrka pracovní ochoty psů závěrem každého náročného dne.


Watter Air Fresh
Jaroslav Sedlák 29.8.2010 13634x

Letošní rok 2010 přinesl ve víkendovém programu Watter Air Fresh poněkud hlubší poznávání lipenské vodní hladiny s požadavky na zvládání přepravy psů nejrůznějšími dopravními prostředky. Pochopení prvotních požadavků a základních znalostí jachtařiny prostřednictvím katamaránů obsazených vždy třemi psovody se psy dalo zúčastněným posádkám dost zabrat. Seznamovat se s využíváním neustále se měnícího směru větru na slušně zčeřené vodní hladině v souvislosti s ovladatelností některých mladých psů nebylo rozhodně jednoduchou záležitostí. Při vydatných nárazech větru byl psovod často nucen řešit bleskové dilema věnovat se kormidlu, přitahování či povolování plachty nebo povelům psovi. Škála zúčastněných plemen skládala velmi pestrou mozaiku poznatků od kaskadérského balancování na úzkých přídích katamaránů až po průzkum vnitřních prostor kýlů. Vzápětí po přistání navazovaly terénní vyhledávací práce v lese, vyplňující mezičas mezi plavbami na katamaránech a na velkém motorovém člunu. Po ukončení plavby velkého člunu byl čas na krátký odpočinek psů, při kterém se proplavali psovodi. Náročný den potom zakončovaly noční sutinové práce postavené na samostatnosti rozhodování a taktice psovodů. Krátká noc přinesla ranní stopy s pohřešovanými cizími osobami na konci a následně pak vysoce adrenalinovou přepravu psovodů se psy na kilometrové bobové dráze. Navzdory předpovědi počasí, která hrozila těmi nejhoršími vizemi a možná i některé zájemce od účasti odradila, vyšlo nakonec počasí pro všechny pracovní úseky akce naprosto ideálně. Takže všichni účastníci Watter Air Fresh 2010 odjížděli z Lipna naprosto spokojeni ve společnosti sice velmi unavených, ale dokonale šťastných psů.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Ať to klape ...

    ... to přijeli popřát členové JČZBK kamarádovi Honzovi Wimmerovi.

    Šťastné novinky

    PF 2012

    Vstup do nového roku 2012 se Jihočeši rozhodli po pauze několika let uspořádat opět na Spáleništi.


    Šťastné a veselé...

    Šťastné prožití svátků vánočních bez front, v kruhu svých nejbližších dvou- i čtvernožců, bez stresů z nenakoupených dárků, bez kapek jedovatých slin až ...

    Vítězové

    Sláva Netolic

    V menších městech prožívají chvíle slávy svých občanů mnohem intenzívněji a slova uznání jejich představitelů nejsou výjimkou.

    Závody a soutěže