Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Náročný Tritol

Již potřetí proběhly v ideálním prostředí bývalé válečné fabriky na zbraně Tritolwerku atestace psů rakouského Červeného kříže.


Náročný Tritol
Jaroslav Sedlák 21.8.2012 5763x

ÖRK pořádá tyto prověrky v nejužší spolupráci s organizací IRO, když pro svou účinnost musí mít bezpodmínečně naprosto shodné podmínky obtížnosti s atestacemi IRO. Posouzení výkonů na sedmi  různých pracovištích s přibližně šestnácti pohřešovanými osobami probíhajících pásově nonstop přes noc od sobotního rána do nedělního odpoledne je svěřeno do kompetence pěti rozhodčích IRO a pěti ÖRK. Není bez zajímavosti, že i úspěšnost těchto akcí je procentuálně dobře srovnatelná s výsledky MRT pořádaných IRO ve třech světových pásmech (Evropa - Asie - Amerika). Patrně k tomu výrazně přispívá nejen náročné uspořádání vyhledávacích prací, zajišťované po celém světě jedním hlavním organizátorem akcí Rudim Gantenbeinem ze Švýcarska, ale i poněkud odlišný způsob posuzování, který probíhá podle speciálních tabulek, převzatých od švýcarské organizace Redog. Na MRT 2012 do rakouského Tritolwerku vyslal SZBK družstvo Jihočeské záchranné brigády pod vedením Jany Šmídové se členy Michalem Svobodou, Jitkou Tomanovou a Pavlem Trollerem, kteří tentokrát věnovali v přípravě hodně času nejen přípravě psů, ale i všem doplňkovým aktivitám - slaňování a otázkám Insaragu. Při závěrečném hodnocení byl českým nejúspěšnějším psovodem vyhlášen Michal Svoboda s flatem Noróo z Vlčích luk, který získal oprávnění k účasti v mezinárodních záchranných misích na tři roky. Zařadil se tak mezi šest nejúspěšnějších účastníků MRT ÖRK 2012 v Rakousku.

http://www.wntv.at/hd/?module=player&id=7935


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    +Jan Douděra

    Nejsou všechny zprávy vždycky pozitivní. Některé překvapí, jiné jsou zase velmi dlouho naprosto nepochopitelné.


    Vodní kurs 2012

    Již dvacet let připravují Jihočeši v týdenních letních kurzech vodních prací instruktory svazu na vedení psovodů ve svých brigádách.


    Intercup Humanity

    Kvalifikační soutěž pro účast na mistrovství světa IRO ve slovinské Nové Gorici přilákala na start 81 účastníků.

    Videogalerie

    V jedné smečce

    Ještě před Vánoci vyjde nová kniha hlavního výcvikáře svazu Jaroslava Sedláka pod názvem V jedné smečce.