Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Český vodní pohár

Velmi náročné propozice ZVP3 každoročně limitují nižší účast psovodů na vrcholné soutěži v této disciplíně. Ani 31.7.2010 tomu nebylo jinak.


Český vodní pohár
Jaroslav Sedlák 3.8.2010 15756x

Závěr jihočeského letního soustředění přivedl na start celkem 16 psovodů, ale v nejvyšší kategorii pouze čtyři. Všichni psovodi však předvedli poměrně vyzrálý přístup především v práci na vodní ploše při vyhledávání cadaveru. Již druhým rokem používaná GPS s přesnými souřadnicemi uložení cadaveru velmi usnadňuje práci rozhodčím i pořadatelům a jeví se jako naprosto nezbytný doplněk vybavenosti pořadatelů vodních zkoušek. Je mnohem přesnější než dříve používaný dálkoměr. A odhady pouhým okem nebo pomocí lana jsou již dávno k smíchu. Všichni čtyři psovodi v mistrovské kategorii ve výsledném hodnocení se svými výkony na vodní ploše zařadili jako významné posily jihočeské pohotovostní jednotky pro praktická nasazení při hledání utonulých. Upoutala především vítězka Českého poháru Hanka Gramanová s bílým švýcarským ovčákem Cherokeem, který se velmi dobře vypracovává k výborným výkonům jak v sutinách, tak i ve vodě. Druhý pes bývalého mistra světa Michala Svobody Noróo má v letošním roce zejména ve vodních pracích přímo raketový vzestup. S přihlédnutím k jeho věku jde o velmi slibného reprezentanta. Veliké naděje pro budoucnost vzbuzuje i řada psích juniorů především v kategorii ZVP1. Nejúspěšnější v této úrovni skončila německá ovčanda Cristine zkušené Jany Šmídové, loňské vítězky ČP s předešlým psem Rexem. Opět další důkaz toho, jak zkušenosti jsou skutečně k nezaplacení.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    IRO atestace

    Atestace mezinárodní organizace IRO mají podle normativu probíhat pravidelně v pásmech Evropa, Asie a Amerika.

    Závody a soutěže

    Nechranický pohár 2023

    V sobotu 15. července 2023 se konal na Nechranické přehradě v režii ústecké brigády již 5. ročník Vodního poháru. Jihočeským zástupcům se na tomto klání ...

    Závody a soutěže

    Týden Spáleniště

    Týdenní systematický výcvik dělá často s výcvikovou úrovní psů divy. Samozřejmě, že je nesmírně přínosný pouze v případě, že se jedná o zvířata ...


    Ukázka pro Červený kříž

    V úterý jsme se zúčastnili další ukázky práce záchranářských kynologů, tentokrát pro dětský tábor Českého červeného kříže ve Stěžově.

    Ukázky