Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Lavinové zkoušky

Rok 2011 je v kontrastu s loňskými přívaly sněhu pro tréninky a bilancování práce lavinových psů poměrně dost nepříznivý.


Lavinové zkoušky
Jaroslav Sedlák 27.2.2011 14788x Zkoušky

Ve svazu zatím proběhlo jen minimum plánovaných lavinových zkoušek, pro málo sněhu byl odvolán i Český pohár lavinářů. Vzhledem k výšce sněhové pokrývky mohly být zatím konány pouze zkoušky prvních stupňů. Ještě že Ledová kotlina v blízkosti základny Spáleniště zůstává věrna svému jménu a dosud nikdy nezklamala. I když se v Přední Výtoni louky zelenaly a dalo se intenzívně stopovat, Ledová kotlina poskytovala vždy regulérní podmínky pro konání lavinových prací. Nebylo tomu příliš jinak ani při zkouškách v závěru února, kdy se konaly zkoušky stupně A mezinárodního zkušebního řádu. Sedm zúčastněných psovodů s pestrou paletou plemen předvedlo velmi solidní práci, když úspěšných bylo šest, z toho dva ve známce výborně a jeden velmi dobře. Nižší hodnocení zbývajících tří psovodů bylo způsobeno některými problematickými cviky poslušnosti, speciální cviky i disciplína dovednosti byly patrně v závislosti na týdenním systematickém tréninku lednového lavinového kursu na velmi dobré úrovni. Úspěšné zkoušky skvěle akcentovaly nádherný, slunečný den v lůně šumavské přírody. Krásnější počasí než bylo v sobotu 26.2. na Šumavě si lze skutečně jen velmi těžko představit, takže úsměv obětavé vedoucí zkoušek Martiny Trollerové (na snímku) prezentoval nejen spokojenost s výsledky a s prací neméně obětavé figurantky Šárky Amortové, ale i se šumavským sluníčkem...


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Zetkové jaro

    Během několika málo jarních týdnů složilo vstupní záchranářskou zkoušku ZZZ hned osm jihočeských psovodů.

    Zkoušky

    Pohár ČEZ

    První ročník nové soutěže pod záštitou generálního partnera Jaderné elektrárny Temelín se stoprocentně vydařil.

    Zkoušky

    Pohárové zkušenosti

    Do 31. mistrovství ČR záchranných psů je podle výsledků 2010 nominováno devět psovodů jako první polovina startovního pole.

    Zkoušky

    ČP v terénu 2011

    Pověstné jihočeské terény v okolí výcvikové základny Spáleniště se 9.7.2011 staly dějištěm Českého poháru v terénním vyhledávání.

    Zkoušky