Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Odchod z Andělského dvorku

Ártů z Andělského dvorku právoplatně patřil mezi nejlepší psy v Jihočeské záchranné brigádě kynologů. Úspěšně složený atest ve specializaci plošného vyhledávání byl toho jasným důkazem.


Odchod z Andělského dvorku
Jana Šmídová 15.3.2020 2298x In memoriam

Se svým psovodem Radkem Andělem tvořili dokonale sehranou dvojici. Ártů byl klidný, vyrovnaný pes, který nepotřeboval nikomu nic dokazovat a za všech okolností se vždy choval jako psí gentleman. Společně s Radkem měli svůj osobitý styl se kterým dokázali pokořit hranici 16-ti složených zkoušek. Výčet ze závodního pole je také velmi pestrý, například 4. místo na mezinárodním závodu Intercup Humanity v kategorii RH-TB nebo účast na MR záchranných psů.

Při hledání charakteristiky plemene jsem narazila na hodnocení: "huňatý Flanderský bouvier je dobrý hlídač a to, co ho jednou naučíte, si pamatuje navždy"... hledat lidský pach naučil Radek Artuše dokonale, do poslední chvíle bylo "hledání" tou nejlepší zábavou, kterou dělal s maximálním nasazením. Pro všechny z nás zůstane navždy ten první, kterému se podařilo získat plošný atest MV. Děkujeme vám oběma za vaši odvedenou práci a věříme, že syn Dítů půjde ve šlépějích svého otce.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Odchod šampiónky

    V neděli 10. 5. 2020 se naplnila životní cesta jedné velmi úspěšné feny, šampiónky ve výkonu záchranných psů Ariny Gasimy z Chlístova.

    In memoriam

    Odešel horal

    Zatímco někteří se právě radují z vítězství či z úspěšných zkoušek, jiným se do očí derou slzy...

    In memoriam

    Smutné rozloučení

    Miloš Mach (†26.12.2019) zanechal nesmazatelnou stopu z dob svého působení v brigádě.

    In memoriam

    Poslední stopa

    Od 25. května 2000 do 14. srpna 2011 trvala životní pouť jednoho z nejúspěšnějších jihočeských záchranářů, německého ovčáka Rexe.

    In memoriam