Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Pohár ČEZ

Státní svátek 28. října 2010 se v Hluboké nad Vltavou odehrával na kynologickém cvičišti a v areálu Vejvarka v rámci významné pohárové soutěže partnera Jihočeské záchranné brigády ČEZ.


Pohár ČEZ
Jaroslav Sedlák 29.10.2010 18579x Zkoušky

Osobně soutěž zahájil přívítáním 26 účastníků starosta Hluboké a senátor ing. Tomáš Jirsa, pod jehož záštitou probíhala. Přesně fungující průběh obou kategorií ZZP1 a ZZP2 byl opět výbornou vizitkou sehranosti a obětavosti třicítky jihočeských pořadatelů, kteří se všemožně snažili, aby se závodníci ze sedmi brigád SZBK ČR cítili jako doma. Pod vedením Petry Kučerové (ZZP2) a Hanky Klímové (ZZP1) tak proběhla soutěž bez jediné výtky. Zaujala především stoupající úroveň v disciplíně poslušnosti, kde bylo v obou kategoriích k vidění několik skutečně výborných výkonů. I ve speciálních pracích ZZP1 byly předvedeny velmi hodnotné výkony, když ze sedmnácti účastníků nesplnilo limit pro zápis zkoušky pouze šest. O poznání větší problémy přinesla kategorie ZZP2, kde nesplnění limitů bylo v náročném uspořádání úkrytů pěti zavalených osob velmi výrazné. I přesto byly předvedeny hodnotné výkony, jak v poslušnosti, tak ve speciálech. Nejvyšší bodové hodnoty ZZP2 docílil Rudolf Procházka s americkou stafordšírkou Bastylou Fidela ze Středočeské brigády, druhá skončila letos vycházející jihočeská hvězdička Hanka Gramanová s bílým švýcarem Cherokeem Taien a třetí opět Jihočeška Katka Bezděková s hovawartkou Dee od Hrčířského kruhu. V kategorii ZZP1 zvítězila Jana Šmídová z Netolic s německou ovčandou Cristine Aritar Bastet, druhý se umístil David Hynek z Pardubické bridády s labradorem Maxem bpp a třetí Jitka Smělá s kříženou borderkou Bessy bpp. Hodnotné ceny si odvezli závodníci nejen z Jihočeské, ale i z dalších brigád: Středočeské, Pardubické, Ústecké, Pražské, Karlovarské a Vysočiny. Jednou z největších deviz proběhlé akce bylo především pohodové a přátelské ovzduší, které především zanechává ty nejhezčí vzpomínky.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Jihočeský pohár

    Jihočeský pohár na základně Spáleniště tentokrát nedoprovázelo tradiční nevlídné počasí.

    Zkoušky

    Bohemia Cup FL

    Po neúspěšných výsledcích kategorií FL posledních let na Mistrovství světa probíhá v podstatě celosvětová analýza plošných prací.

    Zkoušky

    Český pohár lavinářů

    Špičák na Šumavě se díky vynikajícím podmínkám, úzké spolupráci s Horskou službou a v neposlední řadě i obětavosti manželů Pospíšilových stal již ...

    Zkoušky

    Netolický pohár

    Tradičně velmi dobře uspořádaný netolický Pohár chovatelské stanice Eciloten v těsném sousedství motokrosového závodiště přinesl v ročníku 2010 vítězství ...

    Zkoušky