Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Poháry z Bořího lesa

Nově rozšířený trenažer IZS v Bořím lese u Břeclavi, který mají ve správě naši kolegové z Jihomoravské záchranné brigády SZBK, přivítal hned dvě významné akce po sobě.


Poháry z Bořího lesa
Pavel Troller 18.9.2023 228x Závody a soutěže

Díky pomoci hasičů ze Záchranného útvaru HZS ČR s jejich těžkou technikou vznikla v areálu zcela nová sutina s řadou spodních úkrytů různé obtížnosti. Jako premiérová akce proběhlo od 8. do 10. září v takto vylepšeném trenažeru Mistrovství ČR složek Integrovaného záchranného systému. Toto mistrovství je vítanou příležitostí k setkání a soutěžnímu poměření sil mezi všemi kynology zaměřujícími se na výcvik záchranných psů pro praxi. A to jak profesionálů z řad policie a hasičů, tak i dobrovolníků ze všech významných dobrovolnických organizací v republice,

Družstvo psovodů SZBK ČR na mistrovství potvrdilo dlouhodobě standardně vysokou úroveň připravenosti svazových psovodů na praktické zásahy. Po vítězství v družstvech v roce 2019 a třetím místě v roce 2021 se jim letos podařilo získat většinu cen. V družstvech obsadili s náskokem první místo, Láďa Červený se stal Mistrem ČR v plochách, Radek Polák skončil v sutinách na druhém místě a Martin Jakubše získal cenu pro nejlepšího vedoucího družstva. Všem patří velká gratulace k dosaženým výkonům a poděkování za vzornou reprezentaci SZBK ČR.

Hned následující víkend pořádala jihomoravská brigáda další důležitou akci: Český pohár záchranných prací ZZP3 - Memoriál Petra Staňka. Tento závod byl i poslední kvalifikací na říjnové Mistrovství SZBK ČR. Suverénně nejlepším výkonem ze všech účastníků se blýskla Jihočeška Bára Andělová se svojí borderkou Viki. Kromě celkového vítězství získala i poháry za nejlepší pachové práce a nejlepší poslušnost. Jihočeským psovodům se tak podařilo získat do svého držení tento významný pohár již potřetí za sebou. 


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články