Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Takové to správné podzimní pocvičeníčko

Příroda se sice začíná ukládat k odpočinku, ale Jihočeši a jejich čtyřnozí kamarádi měli navzdory ne zcela ideálnímu počasí o prvním listopadovém víkendu jiné plány.


Takové to správné podzimní pocvičeníčko
Lukáš Čihák 8.11.2023 382x Soustředění

Už na dušičky se nás na pravidelném každoměsíčním setkání sešlo dost na to, abychom si se svými parťáky s milionkrát lepším nosem mohli realizovat počáteční nadšení tak, jak se kdo zrovna cítil. Hned ve čtvrtek večer nás čekalo překvapení bednou dobrot, která se jako v pohádce Hrnečku vař! objevila na stole zase plná i každý další večer. Hanka totiž slavila kulatiny! A pogratulovat do toho bylo třeba také Veronice k právě v předešlém dni úspěšně složeným plošným atestům, Honzovi k povýšení, Monče k narozeninám i k nedávno úspěšně složeným vstupním zkouškám, stejně jako Janě, Adélce a Saše.

Celé páteční dopoledne Spáleniště bičoval silný liják, a tak hned po nezbytném kolektivním pomazlení se štěňátky přišlo velmi vhod se od Zorky dozvědět praktické zdravovědné postřehy z vodní záchranné služby. Současně jsme netrpělivě poslouchali, kdy se z rádia mezi písničkami ozvou charismatické hlasy Pavla a Jany, kteří nás ten den ráno odjeli zase trochu proslavit do českobudějovického rozhlasu.

Velmi dobré tréninkové výkony trvající od pátku odpoledne po celou sobotu až do nedělního dopoledne potvrdily, že nezbytné oslavy četných úspěchů na řádný výkon funkcí kynologických záchranářů neměly vliv. Zvládli jsme si kvalitně zacvičit jak v sutině, tak v ploše, a to jak na živý, tak i na mrtvý pach. Pozadu ovšem nezůstala ani poslušnost a ranní socializace psů včetně nástupu. Také bylo třeba si rozdělit dodávku krmení a ukázat novému uchazeči o čekatelství, jak to na Spálku chodí. Společnými silami se nám navíc podařilo zredukovat na minimum monstrózní a velmi hnusně vyhlížející haldu tlejícího roští umístěnou vedle technického srubu. Ona zprvu vůbec nechtěla ubývat! Po pár hodinách ale milá hromada pochopila, že naše nové plány s tímto místem jsou vážné a zmenšila se pod naší pílí na nezbytné minimum. A co že to tady bude? Nuže, nechte se někdy příště překvapit! :-)


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Lednové soustředění

    Na lednový prodloužený víkend byl naplánovaný lavinový výcvik, ale jak už to bývá, počasí neporučíš. Takže místo vytváření úkrytů ve sněhu, jsme se naplno ...

    Soustředění

    Laviny 2017

    Během ledna a února jsme na Spáleništi strávili dva prodloužené víkendy určené pro výcvik lavinových prací.

    Soustředění

    Trénink, dřina, zúročení

    Tak by se dalo nazvat říjnové soustředění našlehlé akcemi všeho druhu. Od práce kolem výcvikového střediska, trénink na zkoušky zejména ZZZ a ZTV1, ale i další ...

    Soustředění

    Listopad na Spálku

    Počasí počátku listopadu ve zdejší nadmořské výšce bylo velmi příznivé, nepršelo, nesněžilo a teplota mírně nad bodem mrazu.

    Soustředění