Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Letní soustředění

Každoměsíční pravidelné soustředění Jihočechů se v některých měsících značně prodlužuje. Červenec bývá vždy minimálně týdenní, někdy i čtrnáctidenní.


Letní soustředění
Jaroslav Sedlák 3.8.2010 14610x

V letošním roce byl dvoutýdenní pobyt na Spáleništi prošpikován třemi pohárovými soutěžemi. Zahájení patřilo Českému poháru stopařů, po prvním týdnu věnovanému převážně cadaveru a vodním pracím se konal Bohemia Cup RHW a další týden zakončoval Český pohár ZVP. Celá řada členů tak měla možnost zúročit úsilí při některé ze zkoušek, na které se připravovali. Velký dík patří zejména těm členům, kteří se věnovali přípravě a uskutečnění plánovaných akcí, a dále instruktorům, obětavě vedoucím výcvik čtyřicítky psů. Kromě výcviku byl vykonán i značný kus práce na zvelebení areálu Spáleniště, nátěrech budov a kotců, opravách a vytváření nových překážek a mnoha dalších velmi potřebných úkolech. Čtyřicítka Jihočechů tak prožila další nezapomenutelné dny dovolené, která sice byla z velké části tvrdě pracovní, ale v sérii 39 let záchranářského výcviku na jihu Čech opět o výkonnostní stupínek dále. Našel se čas i na procvičování úkolů, na které běžně není dostatek prostoru. Od snášenlivosti psů mezi sebou, přes práci ve dvojicích, řízený kontakt s ochočenou liškou, nácvik slaňování a práce v podvěsu až po plavání, jízdu na surfu nebo člunu a řadu dalších činností. K tomu by přece měly prodloužené víkendy a výcvikové týdny sloužit především.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Ukázka v kombinaci s výcvikem

    V sobotu 23.10.2021 využili jihočeši nabízenou možnost a kromě dopolední ukázky i plně potrénovali a kombinovali tak několik variant výcviku během jednoho jediného ...

    Výjezdní tréninky

    Podzimní dřina

    Ani se moc nedivím těm vychytralejším členům, že na soustředění zavánějící pracovní brigádou raději nepřijedou.


    IRO kurz 2015

    Kurs začátečníků pro vodní a stopařské práce pořádá IRO přes poměrně malé počty účastníků každý rok. Průběh pohledem K.Sojkové.


    Konečně výročka

    2.5.2021 se v Hluboké nad Vltavou konečně mohla uskutečnit, z ledna odložená, výroční členská schůze JČZBK.

    Nezařazeno