Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Netolický pohár

Tradičně velmi dobře uspořádaný netolický Pohár chovatelské stanice Eciloten v těsném sousedství motokrosového závodiště přinesl v ročníku 2010 vítězství domácím závodnicím.


Netolický pohár
Jaroslav Sedlák 22.11.2010 16103x Zkoušky

Startovní pole silně poznamenané chřipkovou marodkou se ze šestnácti přihlášených nakonec ztenčilo na rovnou polovinu účastníků. Osm závodníků v terénní kategorii mezinárodního zkušebního řádu FLA bojovalo v prudké stráni hustě porostlé stromy a křovinami o každý bod. Přestože podzimní čas s opadalými listnáči zdánlivě velmi usnadňuje průchodnost a orientaci v terénu, s limitem zkoušky si úspěšně poradily pouze tři závodnice. Zvítězila domácí Jana Šmídová s německou ovčandou Cristine Aritar Bastet s celkovými 293 body ve známce výborně. Na druhém místě skončila rovněž netolická reprezentantka Hana Klímová s malinoiskou Dianou Fany Eciloten s 275 body ve známce velmi dobře. Bronzovou příčku obsadila vimperská Jitka Tomanová s velmi nadějnou německou ovčandou Cherr z Perštátského mlýna, kterou na třetí místo vynesly 254 body a známka dobře. Velice hezkým speciálem za 190 bodů se blýskla i fena chesapeaka Hissimo History Kelečský poklad psovoda Milana Bukáčka, která však zcela propadla na poslušnosti, takže "bramborová" medaile byla nakonec více než úspěšná. Ostatní účastníci z různých důvodů (většinou špatně vykrytý terén) nenašli oba figuranty, takže vzhledem k limitu zkoušky byli v součtu neúspěšní. Nic to však neubralo na výborné atmosféře soutěže, která zaznamenala další velmi hezký ročník.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Intercup ve vodě

    Neděle 8.5.2011 se v prostoru policejní loděnice v Přední Výtoni stala dějištěm další kategorie RH-WC, jejímž uspořádáním byla pověřena společně s kategorií ...

    Zkoušky

    Pohár ČEZ

    První ročník nové soutěže pod záštitou generálního partnera Jaderné elektrárny Temelín se stoprocentně vydařil.

    Zkoušky

    Bohemia Cup FL

    Po neúspěšných výsledcích kategorií FL posledních let na Mistrovství světa probíhá v podstatě celosvětová analýza plošných prací.

    Zkoušky

    30. Mistrovství ČR

    Vrcholná záchranářská akce roku, jubilejní 30. mistrovství ČR záchranných psů, proběhlo pod záštitou jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly za přítomnosti mnoha ...

    Zkoušky