Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

40. Mistrovství republiky

Minulý víkend se konalo již čtyřicáté Mistrovství České republiky SZBK záchranných psů.


40. Mistrovství republiky
Pavel Troller 21.10.2021 1010x Závody a soutěže

Číslovka 40 v názvu je vizitkou dlouholeté činnosti Svazu záchranných brigád kynologů ČR, žádná jiná záchranářská organizace se takovou tradicí pochlubit nemůže. Tento jubilejní ročník se měl původně konat již loni, kvůli vládním karanténním opatřením se ale musel přesunout až na letošní říjen. Organizací mistrovství byla vedením svazu pověřena Jihomoravská ZBK a svého úkolu se jako již tradičně ujala na jedničku. Šestnáctka nejlepších psovodů svazu tak mohla změřit své síly nejprve v neustále vylepšovaném trenažeru IZS Boří les, následně pak na nedaleké recyklační lince s objemnými hromadami různé stavební sutě, poslušnost proběhla přímo v místě ubytování v autokempu Apollo.

Výsledkově se nejvíc dařilo domácím závodníkům: novým Mistrem ČR SZBK se stal Radek Polák, který jako jediný splnil limit zkoušky ZZP 3, na druhém místě se umístila rovněž domácí Hanka Vymazalová, na nepopulárním čtvrtém bramborovém místě skončila další domácí závodnice Pavla Svobodová. Jako jediná se mezi ně dokázala na třetí místo vmezeřit dosavadní mistryně Eva Klemšová z pražské brigády. Z Jihočechů skončil Pavel Troller s Brigitte na osmém místě, Láďa Palivec s Týnou na místě šestnáctém.

Jedním z dalších smyslů akce je ale kromě výsledků i možnost setkávání kamarádů, které spojuje láska ke psům a jejich záchranářskému výcviku. A díky perfektní organizační práci jihomoravských kolegů si toto setkání mohli všichni užít v opravdu přátelské a pohodové atmosféře. 40. ročník mistrovství se tak zapíše do historie jako jeden z nejpovedenějších a všichni už se těšíme na další v podobném duchu připravené akce.

Fotografie Tomáš Svoboda


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články