Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

„Zimní“ Pohár výcvikářů

První dubnovou sobotu pořádala Jihomoravská záchranná brigáda SZBK závod Pohár výcvikářů – nově podle ZZP2.


„Zimní“ Pohár výcvikářů
Bára Andělová 6.4.2022 776x Závody a soutěže

Všichni závodníci se poprali nejprve s prvním speciálem v areálu recyklačky stavebního materiálu v Břeclavi a pak poslušností a druhým speciálem v areálu trenažéru IZS Poštorná. Každý speciál byl jiný nejen díky počasí - zatímco při prvním speciálu „pouze“ mrazivě foukalo, při poslušnosti začalo sněžit a do druhého – nočního speciálu se nastupovalo za krásného zimního počasí (na Jižní Moravě zjevně nesněží v zimě, ale až v dubnu), ale hlavně stylem sutiny.

Výkony zúčastněných ohodnotily spravedlivě - každému podle jeho výkonů a někdy i chybám – dámy rozhodčí Ms. Eva Klemšová a Kateřina Staňková. O celkový hladký průběh a pohodu se postaral tým domácí brigády v čele s vedoucím závodu Radkem Polákem.

Teplo sálajících kamen v nově vybudované klubovně pomohlo všem po skončení závodu rozmrznout, pogratulovat vítězům a s ostatními probrat své zážitky z napínavého dne.

Na závěr nezbývá než pogratulovat k vítězství a zkoušce Miloslavu Mazálkovi a jeho Godrikovi, druhé Hance Habrové a „Terdovi“ a třetí Aleně Pokorné s Blackem, poděkovat domácím za atmosféru, pohostinnost a teplo „domácího krbu“, rozhodčím za trpělivost a hodnocení, pomocníkům a figurantům za ochotu mrznout v úkrytech, a s nadšením se připravovat na další závody a zkoušky.

Foto Ája Šilhavá


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články