Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Krkonošské laviny

V posledním březnovém týdnu probíhal na Luční boudě v Krkonoších každoroční kurs výcviku lavinových psů pořádaný Horskou službou ČR.


Krkonošské laviny
Jaroslav Sedlák 4.4.2010 15794x

V letošním roce se za Jihočeskou záchrannou  brigádu kynologů zúčastnili odměnou za dosavadní výsledky a aktivitu členové Katka Sojková, Milan Bukáček a Lucie Obranská. Intenzívní výcvik probíhal v režii velmi obětavých instruktorů z řad členů Horské služby, jeho nedílnou součástí byla standardně práce s piepsy, nácvik práce v podvěsu pod vrtulníkem, vyhledávací práce v mělkých i ve velmi hlubokých úkrytech a systémová práce v laviništi. Spolupráce mezi jednotlivými složkami (Policie ČR, Městská policie Ostrava, MP Praha, HS Slovenska, HS Polska a SZBK ČR) byla jako vždy v praxi příkladná a velmi přínosná.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Nadšení pracanti

    Poměrně nedávno jsme pod titulkem Třikrát super prezentovali tři výtečné vrhy různých plemen: německé ovčáky, bernské salašníky a borderky.


    Bílá sobota

    Přes drastickou nepřízeň počasí přináší neoblomný kalendář očekávané svátky jara s doslova Bílou sobotou...


    Český pohár ZTV

    Český pohár v terénním vyhledávání se v letošním roce konal na Moravě v režii Olomoucké záchranné brigády.


    Pražská kvalifikace

    V pořadatelství Pražské záchranné brigády proběhl 8.9.2012 Český pohár ZZP3, který kvalifikuje druhou polovinu účastníků mistrovství.