Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Pohárové zkušenosti

Do 31. mistrovství ČR záchranných psů je podle výsledků 2010 nominováno devět psovodů jako první polovina startovního pole.


Pohárové zkušenosti
Jaroslav Sedlák 5.9.2011 12307x Zkoušky

Druhou polovinu startujících, tedy dalších devět do konečné osmnáctky finále, má za úkol nominovat Český pohár ZZP3, který 3.9.2011 probíhal v Žatci a na trenažéru ve Chbanech. Z jižních Čech vyrazily na pohár se třemi psovody Pavlem Trollerem, Katkou Pitrovou a Hanou Gramanovou, kteří podle výcvikového plánu brigády měli bojovat o účast v mistrovství, i další tři psovodky Jana Šmídová, Milena Kubová a Jitka Tomanová, jejichž úkolem bylo vzhledem k mládí psů sbírat  zkušenosti z vyšších soutěží. Stoprocentně tyto záměry splněny nebyly, do mistrovství se nominoval pouze Cherokee Taien Hanky Gramanové, když Arina Pavla Trollera v tropickém počasí působila unaveným dojmem a zlaťačka Katky Pitrové si způsobila velmi nepříjemné zranění tlapky, takže přes slibný začátek do druhého speciálu již nenastoupila. Statečně bojovala Cristine Jany Šmídové i boxerka Polly Mileny Kubové, ale na obtížnost trenažéru v tropickém dni jejich síly tentokrát nestačily. Ve výsledku nepříjemně překvapila pouze Cherr Jitky Tomanové, která po prvních raketových a velmi úspěšných startech pije číši hořkosti do dna: uzemnilo ji naprosto nečekané falešné značení hned na začátku prvního speciálu. Ale taková už je kynologie, "každý chvilku tahá pilku" zde platí dvojnásob. Vždycky zůstává nejdůležitější, aby zvítězili ti nejlepší. A to v případě Českého poháru ZZP bylo rozhodně splněno: 1. Jitka Dědinová a Garp z Rohozenských bořin, 2. Leoš Vokál a Calvin Krásná Lukrécia, 3. Oldřich Hlavačka a Dark z Lounského chovu.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Bohemia Cup FL

    Po neúspěšných výsledcích kategorií FL posledních let na Mistrovství světa probíhá v podstatě celosvětová analýza plošných prací.

    Zkoušky

    ČP v terénu 2011

    Pověstné jihočeské terény v okolí výcvikové základny Spáleniště se 9.7.2011 staly dějištěm Českého poháru v terénním vyhledávání.

    Zkoušky

    Pohár ČEZ

    Státní svátek 28. října 2010 se v Hluboké nad Vltavou odehrával na kynologickém cvičišti a v areálu Vejvarka v rámci významné pohárové soutěže partnera ...

    Zkoušky

    Seminář záchrany z ledu

    Několik posledních let pořádá lipenská VZS mezinárodní seminář o záchraně z ledu, na němž se setkávají zástupci mnoha různých záchranářských organizací.

    Zkoušky