Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Pozlacená Itálie

Do italského Torina neodjížděla obě družstva SZBK ČR rozhodně s přehnanými ambicemi.


Pozlacená Itálie
Jaroslav Sedlák 25.8.2014 3107x

Mírně favorizované družstvo stopařů ve složení Míla Čeněk s Quidem z Třešňáku, Alice Zelinková s malým kníračem Winniem Star z Dixie a Jana Nováčková s ovčandou Beckie bpp mělo podle očekávání potvrdit skvělou pověst českých stopařů ve světě. A to se jim opět bezezbytku podařilo. Pod vedením týmlídra Míry Šimka stvrdili výborným výkonem na stopě své kvality a získali stříbrné medaile vicemistrů světa. Start druhého českého družstva nečekaně zapůsobil doslova jako bomba. Bylo sice postaveno na zkušenostech ostříleného harcovníka Garpa z Rohozeckých bařin psovodky Jitky Dědinové, ale v soutěži tohoto typu je nezastupitelně nutná absolutní spolupráce všech členů družstva. Drama jejich plošného speciálu kulminovalo v samotném závěru, když po dvou Garpových nálezech začaly horečně ubíhat vymezené minuty. Až téměř se závěrečným hvizdem rozhodčího se konečně ozval vítězný štěkot nejmladší australanky Baby Cross Krumbox Czech psovodky Kristýnky Sedlákové. To ještě nikdo netušil, jak drahocenné právě toto zaštěkání bude. Potvrdil to až velmi solidní výsledek v disciplíně poslušnosti druhého dne, kdy elegantní projev třetího člena družstva Calvina Krásná Lukrécia psovoda Leoše Vokála byl konečnou tečkou za nejlepším výkonem mistrovství FCI v kategorii plošných prací. Zcela nečekané zlato vyrazilo i vedoucímu družstva Pavlu Trollerovi doslova dech. Česká výprava se tak vrací s tím nejkrásnějším výsledkem: zlaté a stříbrné medaile jsou nejkrásnějším oceněním píle a obětavosti všech zúčastněných psovodů. Závěrem jejich pocity - nejmladší účastnice K.Sedláková: "Chtěla bych poděkovat českému týmu za krásně prožité dny.  Sešla se skvělá parta v obou družstvech a o zábavu nebylo nouze. Byla to opravdu týmová práce, jak se patří - skvělí vedoucí P.Troller a M.Šimek a super psovodi, kteří rovným dílem přikládali ruku k dílu. Všichni byli perfektní, tak kdo neskáče, není Čech, hop, hop, hop!" Jitka Dědinová: "Plně souhlasím. Bylo mi ctí být clenem tohoto druzstva a ucastnikem tohoto zajezdu!" Leoš Vokál: "K tomu absolutně není co dodat, snad jen DÍKY!"


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Úterní vyhlášení BoPo

    V úterý 29. 8. 2017 nás krátce po 14:00 hodině odpoledne kontaktovala Policie ČR s žádostí o pomoc při pátrání po pohřešované osobě trpící Alzheimerovou ...

    Zásahy

    Zázraky dotyků?

    Před časem proběhlo tiskem seznámení kynologů s Dornovou metodou léčení pohybových problémů, které ale více než úspěšně sekunduje chiropraxe.


    Zlatá Katka

    Houpačka úspěšnosti vynesla ambiciózní Katku Sojkovou s Airou bpp ke kýžené metě Mistra České republiky záchranných psů 2012.