Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Práce, výcvik i zábava

Na uplynulý víkend byla narychlo svolána pracovní brigáda na Spáleništi.


Práce, výcvik i zábava
Pavel Troller 7.3.2022 1054x Soustředění

Areál výcvikové základny Spáleniště je v plné permanenci i přes zimní období, bylo tedy nutno operativně doplnit zásobu palivového dřeva. Kromě této nezbytnosti ale zbyl čas i na práce v trenažéru, v kontejnerech byly vytvořeny nové úkryty s bezpachovým přístupem, výrazně se tak rozšířily možnosti hledání v temných uzavřených prostorech. Všichni přítomní si samozřejně hned se svými psy tuto novinku vyzkoušeli.

Hlavní odměnou za pracovní úsilí ale byl narychlo domluvený trénink v opravdu nevšedním prostředí: s vedením cisterciáckého kláštera Vyšší Brod se povedlo vyjednat přístup do bývalého klášterního pivovaru. Silně zdevastované objekty na jednu stranu svědčí o nezájmu bývalého režimu o historické kulturní památky, pro záchranáře ale představují ideální prostředí pro tréninkovou změnu. Za velkou vstřícnost k potřebám jihočeských kynologických záchranářů ještě jednou děkujeme panu převorovi cisterciáckého kláštera Vyšší Brod.

Do víkendové činnosti se vešla ještě jedna akce, tentokrát společenského charakteru. Dobrovolní hasiči z SDH Přední Výtoň pořádali ve své zbrojnici tradiční zabíjačku, pozvání přijala i pětičlenná delegace naší brigády. Akce byla perfektním odreagováním při živé hudbě, umožnila i prodiskutování další spolupráce, zejména plánovaného taktického cvičení IZS.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Listopadové soustředění

    Listopadové soustředění proběhlo o víkendu 8. - 10. 11. 2019. Tento víkend byl pro nás speciální díky dvěma návštěvníkům, zástupcům našeho skvělého sponzora ...

    Soustředění

    Listopad na Spálku

    Počasí počátku listopadu ve zdejší nadmořské výšce bylo velmi příznivé, nepršelo, nesněžilo a teplota mírně nad bodem mrazu.

    Soustředění

    Lednové Spálko

    Lednové soustředění nám sice nenabídlo možnost věnovat se lavinám, ale díky luxusnímu slunečnému ač celkem mrazivému počasí, s mírnou pokrývkou umrzlého sněhu, ...

    Soustředění

    Nová generace záchranářů

    Léto nám pomalu vrcholí a je potřeba se řádně připravit na nadcházející vrcholové akce roku 2017.

    Soustředění