Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Stojí to za to

IZS, Policie ČR, Hasičský záchranný sbor ČR, Jihočeský kraj, Skupina ČEZ, obec Přední Výtoň, Brit, to je jen slabý výčet partnerů JČZBK, jejichž spolupráce a podpory si JČZBK velice váží a účastní se celé řady společných projektů.


Stojí to za to
Petra Kučerová 4.7.2017 2335x Ocenění

       JČZBK se snaží vyhovět každé žádosti o spolupráci, ne vždy je to však, bohužel,  časově možné.  Na Dub u Prachatic si však členové brigády najdou prostor každoročně. Působí tam organizace STROOM, která pracuje s mentálně postiženými lidmi. Nejsou to už děti, jsou to dospělí lidé a něco takového, jako pohladit si psa, vést ho na vodítku nebo mu jen dát pamlsek z invalidního vozíku je pro ně zážitkem a radostí. Právě tam si člověk uvědomí, jakou váhu má zdraví – fyzické i psychické. A co může být lepšího nežli těm, kteří takové štěstí nemají, udělat radost.

       Ve svém světě žijí i děti a pro ně jsou pejsci vždy příjemným zpestřením a pejsci záchranáři … to je něco. Zároveň se děti učí, jak k pejskovi správně přistoupit, nebo kdy a kde ho správně pohladit.  Důkazem, že chlupáči měli v Šumavských Hošticíh úspěch bylo předání obrázků psů záchranářů, které děti z mateřské školky na oplátku namalovaly.

      Pořadatelsky odlišnou akcí byla oslava 80. let Letiště Planá u Č. Budějovic. Cca 15 tis. návštěvníků mohlo shlédnout bravurní přehlídku letadel a další atrakce na, kterých se podílelo 400 aktérů. Hafanům z JČZBK nebylo teplo jen z pekelně horkého počasí, ale i z davů „mazličů a hladičů“.

      Principem každé akce je kontakt a komunikace. Ať už s lidmi, pro které jsou akce připravovány, s lidmi, kteří tyto akce připravují a také s lidmi, na kterých se při takových akcích potkáte. V dnešní rychlé době je takový kontakt stále vzácnější.  O to více potěší zpětná vazba. Tou nejaktuálnější je dopis zaslaný z kanceláře prezidenta republiky do rukou vedoucího JČZBK Zdeňka Čmejrka.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Statečné psí srdce

    Ocenění v anketě Statečné psí srdce získalo za loňský rok pět psů. Cenu si zasloužili záchranou lidských životů nebo pomocí nemocným.

    Ocenění

    Ocenění spolupráce

    V sobotu 11.5.2019 při slavnostní příležitosti vyhledání sochy Sv. Jana Nepomuckého ve vodní nádrži Lipno, předal šéf Vodní záchranné služby ČČK v D. ...

    Ocenění

    Dva tituly mistra sportu

    Počátek roku 2017 se nesl ve znamení nejvyšších ocenění. Na návrh výcvikář SZBK ČR Ms. Viléma Babičky udělilo prezidium SZBK ČR dvěma jihočeským psovodkám, ...

    Ocenění

    Oceněn Modrým křížem ve stříbře

    Ing. Milan Bukáček byl dekorován modrým křížem ve stříbře za významný přínos pro rozvoj přeshraniční spolupráce mezi rakouskými a českými kolegy ...

    Ocenění