Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Vltava žije

Začátek června letošního roku znamenal úporný zápas s častým proklínáním nespoutaného vodního živlu.


Vltava žije
Jaroslav Sedlák 9.7.2013 3008x

Tři týdny po povodních, které na jihu Čech zasáhly 339 z 623 obcí a způsobily škody za 2 miliardy korun, se na náplavce Dlouhého mostu v Čes. Budějovicích uskutečnila pod záštitou Krajského úřadu Jihočeského kraje akce "Vltava žije". V jejím rámci proběhlo poděkování integrovaným záchranným složkám za jejich práci při povodních a ocenění odvážných jednotlivců za pomoc a záchranu životů. Bohatý program byl určen jak dětem, tak i jejich rodičům. Zájemci se mohli seznámit a sami vyzkoušet, jak fungují jednotlivé složky Integrovaného záchranného systému: dobrovolní i profesionální hasiči, vodní záchranná služba, kynologové, policie nebo záchranáři. Nechyběly ani bohaté atrakce pro nejmenší. Vyvrcholením byla multimediální projekční show „Živly“, při níž mohli účastníci zhlédnout  prostorovou laserovou show, vodní fontány nebo vzdušnou akrobacii z ramene jeřábu. Specialitou byla show létání na vodě, během které vodní sloupce vynášejí kaskadéry nad hladinu i pod ni. Divácký zážitek vrcholil projekcí do velkoplošné vodní stěny o ploše 300 m2, která vytvářela plátno z kapek vody. Součástí festivalu bylo i 1. výročí založení Evropského regionu Dunaj-Vltava (ERDV). Jedná se o společenství sedmi regionů ze tří sousedících zemí – České republiky, Rakouska a Spolkové republiky Německo. Symbolem ERDV jsou dvě řeky, které vymezují prostor, v němž žije šest miliónů obyvatel. Cílem projektu je trvalý rozvoj spolupráce na tomto území. Svou rozlohou téměř 60 000 km2 je region významnou složkou celého evropského společenství. Členové JČZBK díky rozsahu svého výcviku a řadě praktických zásahů na vodní ploše moc dobře vědí, jak dokáže být vodní živel "hodný i zlý" a přejí všem, aby nadcházející léto přineslo co nejvíce pozitivních zážitků.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Pátrání u Nižboru

    V sobotu 8.2.2020 odpoledne bylo vyhlášeno pátrání IZS po pohřešované osobě v okolí městečka Nižbor na Berounsku.

    Zásahy

    Pohřešovaný řidič

    Dva dny po bezútěšném pátrání v bažinách byli psovodi JČZBK znovu povoláni ke spolupráci při pátrání po nezvěstném řidiči kamionu.

    Zásahy

    Výcvik na českém moři

    Před rokem trénovali jihočeši vodní práce na italských plážích San Menaia. Tento rok vyhrálo domácí "moře" Lipno.

    Nezařazeno

    Konečně jsme se dočkali

    Po vynucené ,,covidové´´pauze, kdy mohli být pouze soukromé nebo jednodenní tréninky se jihočeši dočkali a mohli konečně uspořádat soustředění na Spáleništi.

    Nezařazeno