Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Zvítězila Eliška

Přebor záchranářských kynologů do 18 let Junior Cup 2012 proběhl i v letošním roce v Žatci jako souběžná akce s Pohárem prezidenta.


Zvítězila Eliška
Jaroslav Sedlák 9.6.2012 5288x

Namísto prezidenta svazu Vladimíra Kuchty musel však být v důsledku jeho náhlé hospitalizace v nemocnici delegován Vilém Babička, který se standardně role rozhodčího v obou disciplínách RHTE zhostil s bravurou zkušeného matadora. Po loňské výzvě vycvikáře všem funkcionářům brigád se startovní pole sympaticky rozšířilo na pět dorostenek. A to i přes omluvenou neúčast naší loňské i předloňské účastnice Lucky Přívozníkové, která tentokrát musela svůj start pro řadu náročných školních úkolů přece jen odřeknout. Škoda, v příštím roce jí překročená osmnáctka již účast v přeboru mladých kynologů nedovolí. Nejlepší výkon v Junior Cupu tentokrát odvedla nadějná čekatelka Jihočeské brigády Eliška Andělová s borderkolií Stázkou, která odvedla výbornou práci především ve speciálu, když docílila skvělých 98 bodů. V poslušnosti pak 83 bodů ji v součtu zajistily vítězství před loňskou vítězkou Kačenkou Labíkovou. Obě splnily i celkový limit zkoušky, takže jim byla zapsána RHTE. Disciplína speciálních prací byla silnější stránkou závodu, nad limit zkoušky splnily tuto disciplínu čtyři z pěti účastnic. Problémy se spíše objevily při cvicích poslušnosti, které nebyly vždy ideálně zvládnuty v intencích mezinárodního zkušebního řádu. Akce byla již tradičně naprosto bez problémů zvládnuta týmem zkušených žateckých pořadatelů v čele s ředitelkou soutěže Helenou Šabatovou, kterým patří velké poděkování všech zúčastněných.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Reprezentační starty

    Asi není pochyby, že zahraniční reprezentační starty patří k vrcholům sportovního výcvikového snažení záchranářských kynologů.


    BC na Lipně

    Poháry vodních prací podle obou zkušebních řádů se nejčastěji konají na lipenské hladině, která s policejní loděnicí poskytuje ideální zázemí.


    Zachráněný život

    Vedoucímu jihočeské záchranné brigády Pavlu Trollerovi s fenkou bernského salašnického psa Brigitte Bona Fornax se ve středu 13. července 2022 podařilo splnit si ...

    Zásahy

    Velikonoční Boří les

    Tradiční jarní Boří les pohledem účastníka loser družstva.

    Výjezdní tréninky