Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Pohár sponzora

Pohár ČEZ jako generálního partnera Jihočeské záchranné brigády proběhl tradičně na Den české státnosti v Hluboké nad Vltavou.


Pohár sponzora
Jaroslav Sedlák 31.10.2014 3054x

Jaderná elektrárna Temelín, skupina ČEZ, již několik posledních let podporuje jako generální partner činnost Jihočeské záchranné brigády kynologů a členové této brigády si tak mimořádně významné podpory nesmírně váží. Jedním z celé řady bodů smlouvy o partnerství je i uspořádání celostátní soutěže Pohár ČEZ, která se každoročně koná podle ZZP2 jako jediná soutěž této úrovně v ČR. V den české státnosti 28.10.2014 tak opět proběhl v Hluboké nad Vltavou na cvičišti u mostu a v areálu Vývarka rovněž sponzorsky zapůjčeném firmou Mane za nádherného počasí klasického babího léta další ročník této náročné soutěže. Čtrnáct reprezentantů šesti záchranných brigád z celé ČR pátralo ve dvou terénech s půlhodinovou přestávkou po pěti figurantech, které ukrývala trojice rozhodčích. Jestliže mezi startujícími byl pouze jediný muž, mezi rozhodčími nebyl tentokrát žádný. Bezvadně fungující trio rozhodčích tvořily Lída Mašatová, Šárka Machová a Judita Klarnerová, které přijely společně z Karlových Varů. S průběhem závodu vyslovily naprostou spokojenost a zejména ocenily pořadatelskou schopnost vyhlásit pořadí se všemi náležitostmi ihned po skončení práce posledního zúčastněného psa. Vítězem se stala borderkolie Amon Gold Premio psovodky Jitky Ryšavé z Velké nad Veličkou. Pro potvrzení schopností tohoto oblíbeného plemene stanula na druhém místě rovněž borderka Mája bpp Jihočešky Nadi Palivcové a bronz získala strakonická Katka Sojková s německou ovčandou Aishee bpp. I další tři místa patřila Jihočechům, kteří ostatní soupeře tentokrát odsunuli až do druhé poloviny výsledkové listiny. Limit zkoušky ZZP2 splnili tři psovodi, kterým byla tato náročná zkouška zapsána do pracovních knížek. Veliký dík patří nejen sponzorům za možnost uspořádání této tradičně velmi úspěšné akce, ale i celé řadě obětavých pořadatelů, kteří především v rolích figurantů odvážně čelili chladu a průvanu v úkrytech stavebně narušené budovy. Bez notné dávky obětavosti ale žádná akce uspořádat nejde, to dávno vědí všichni kynologové velmi dobře.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Vodní cadavery

    Zkoušky ZVP(C) bezesporu patří k nejnáročnějším, ale zároveň i k těm nejpotřebnějším. Potvrzují totiž hlavně použitelnost prověřovaných psů pro praktické ...


    Pohřešovaný řidič

    Dva dny po bezútěšném pátrání v bažinách byli psovodi JČZBK znovu povoláni ke spolupráci při pátrání po nezvěstném řidiči kamionu.

    Zásahy

    Únorové soustředění

    Soustředění sníh/jaro probíhalo celé ve znamení výkyvů počasí. Ráno sníh, klouzačka, odpoledne tání sněhu a sluníčko.

    Soustředění

    Tréninkový návrat do zimy

    Ani razantní návrat zimy nemůže záchranářské kynology odradit od tréninku terénního vyhledání.

    Výjezdní tréninky