Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Pohár výcvikářů

Úspěšné "tažení" jihočeských záchranářů na tradičním Pohárů výcvikářů.


Pohár výcvikářů
Barbora Andělová 17.4.2019 3144x Závody a soutěže

Jihomoravská  brigáda SZBK uspořádala v sobotu 13. 4. 2019 závod podle ZZP 1 - Pohár výcvikářů. Do Bořího lesa u Břeclavi, kde se akce konala, se sjelo 10 týmů z různých organizací. Posuzováním byli pověřeni rozhodčí Katka Staňková, Pavel Svoboda a jako hospitant Pavel Troller. Všichni tři závodníkům vymysleli velmi zajímavý závod. Budovu bývalé pohraniční roty rozdělili na dvě části a do speciálů nastupovaly vždy dva týmy současně. V prvním speciálu bylo potřeba najít 2 figuranty a po oddechu a vzájemné výměně terénu, zbýval už pouze jeden nález. Prohledávaný terén byl ve dvou podlažích - přízemí a sklep, kdy jeden úkryt byl vždy v přízemí a druhý v suterénu. Ve druhém speciálu byl pak - pro někoho trochu záludně - schovaný figurant hned na začátku pod schody do sklepa.  Nechyběly ani zakázané prostory pro psovody, aby byla vidět samostatnost psa. Na poslušnost pak nastupovali všichni až nakonec po obou speciálech.

 Se všemi nástrahami se vyrovnala nejlépe domácí dvojice a právem obsadila 1. místo Pavla Svobodová s flat coated retrievrem Arizonou Magic of Czech. Na speciálech získaly 185 bodů a za poslušnost 94 body. Další 3 místa obsadili Jihočeši. Na 2. místě Bára Andělová s border kolií Nikou z Lantíkova (Viki), kdy na speciálech získaly 191 bod a za poslušnost dostaly 80 bodů. 3. místo obsadil Ládˇa Palivec  s Týnou, s body za speciály 178 a za poslušnost 84. A 4. místo patřilo Janě Baxové s Jerrym, kdy součet speciálů byl 177 a poslušnost 83 body. Úspěšně složenou zkoušky si odnášeli i další v pořadí: Robert Goldwein s border kolií  „Gene“, Soňa Šabacká s „Emilkou“ a Alena Kernová s Bibianou.

Všem závodníkům patří gratulace za předvedené výkony a přátelskou atmosféru, která byla po celý den. A obrovský dík za to, že závod byl příjemnou a pohodovou akcí, patří samozřejmě pořadatelům a  ochotným figurantů, bez kterých to prostě nejde.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články