Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Seminář záchrany z ledu

Několik posledních let pořádá lipenská VZS mezinárodní seminář o záchraně z ledu, na němž se setkávají zástupci mnoha různých záchranářských organizací.


Seminář záchrany z ledu
Jaroslav Sedlák 27.2.2010 15240x Zkoušky

Poslední únorová sobota přivítala na Lipně účastníky semináře nádherným slunečným počasím. Členové JČZBK kromě přednesené vizitky brigády a teoretické prezentaci záchrany z ledu pomocí psů předvedli v rámci semináře širokému spektru zástupců mnoha profesionálních i dobrovolných složek z celé ČR i její praktickou ukázku. Na zamrzlé hladině Lipna předvedli cviky zařazené v nové zkoušce ZZL. Je reálný předpoklad, že tato zkouška by se měla nadále stát vedle lavinových prací dalším základním kamenem výcviku záchranných psů v zimním období. Po několikanásobném ověření schopností psů v této oblasti vykrystalizovala do konečné podoby pro schválení plénem SZBK ČR. Z celé široké nabídky záchranných prostředků pro použití na ledu, krách, v ledové tříšti či na otevřené vodní hladině zaujala celá řada předváděných plovoucích saní, záchranných vorů, plošin a dalších pomůcek. V zájmu diváků však kraloval vrtulník a především modernizované vznášedlo, které se jevilo jako nejvšestrannější záchranný prostředek. Zúčastněným psovodům byla odměnou projížďka vznášedlem a především pak akrobatické prolétnutí ve vrtulníku Sokol nad zamrzlým Lipnem, které zejména mladým psům přineslo novou zkušenost.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Jihočeský pohár

    Jihočeský pohár na základně Spáleniště tentokrát nedoprovázelo tradiční nevlídné počasí.

    Zkoušky

    Bohemia Cup FL

    Po neúspěšných výsledcích kategorií FL posledních let na Mistrovství světa probíhá v podstatě celosvětová analýza plošných prací.

    Zkoušky

    Podzimní zkoušky ZZZ

    Dne 14.10.2023 se v Netolicích konaly zkoušky ZZZ, atmosféra byla už od začátku trochu napnutá, přeci jen je to první a vstupní zkouška do záchranářského světa.

    Zkoušky

    Lavinové zkoušky

    Rok 2011 je v kontrastu s loňskými přívaly sněhu pro tréninky a bilancování práce lavinových psů poměrně dost nepříznivý.

    Zkoušky