Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Český pohár lavinářů

Špičák na Šumavě se díky vynikajícím podmínkám, úzké spolupráci s Horskou službou a v neposlední řadě i obětavosti manželů Pospíšilových stal již poněkolikáté dostaveníčkem lavinářů.


Český pohár lavinářů
Jaroslav Sedlák 22.2.2010 15705x Zkoušky

Při nedostavení se všech přihlášených bojovalo o titul vítěze Českého poháru lavinových psů SZBK pouhých šest psovodů se svými psy. Opět v ideálních podmínkách metr vysoké sněhové pokrývky startovali účastníci ze tří brigád: Jihočeské, Ústecké a Karlovarské. Jihočeši již letos absolvovali dvě soustředění lavinových prací na Spáleništi a cílevědomá příprava měla možnost se projevit. Hlavní cíl všech čtyř jihočeských závodníků, neselhat při značení nálezů a splnit náročný limit nejvyšší zkoušky lavinových prací ZLP3, se na rozdíl od loňského roku tentokrát povedlo všem čtyřem spolehlivě splnit. Nejvíce štěstí z nich ale přálo Lucii Obranské s mohutným černým labradorem Barneyem, kteří získali nejvíce bodů. Vzhledem k tomu, že se jedná o její vůbec první vítězství v kynologické kariéře a splnění osobního snu, je gratulace o to bouřlivější.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Intercup Humanity 2010

    Mezinárodní soutěž Intercup Humanity je ojedinělá pořádáním čtyř záchranářských kategorií: RH-FB, TB, FLB, WC.

    Zkoušky

    Zkoušky obětavosti

    Březnové zkoušky ZTV 2 se staly nejen prověrkou úrovně vycvičenosti psů, ale vzhledem k podmínkám i ochoty a obětavosti členů brigády.

    Zkoušky

    Pohár ČEZ

    První ročník nové soutěže pod záštitou generálního partnera Jaderné elektrárny Temelín se stoprocentně vydařil.

    Zkoušky

    Intercup ve vodě

    Neděle 8.5.2011 se v prostoru policejní loděnice v Přední Výtoni stala dějištěm další kategorie RH-WC, jejímž uspořádáním byla pověřena společně s kategorií ...

    Zkoušky