Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Pohár prezidenta

Na osmý ročník Poháru prezidenta do Žatce již tradičně vyrážejí Jihočeši bojovat nejen o pořadí, ale především o zapsání zkoušky ZZP3.


Pohár prezidenta
Jaroslav Sedlák 6.6.2010 16133x Zkoušky

Mimořádně nehezké počasí konce května a začátku června provázené záplavovými dešti se do prvního červnového víkendu skokem přehouplo do vyloženě letního počasí s modrou oblohou bez mráčku. V sobotu 5.6.2010 nastupovalo devět závodníků v kategorii ZZP3 do žhavého prostředí trenažéru Chbany ve dvou terénech na vyhledání šesti subjektů. V prvním terénu dělalo při absolutním bezvětří největší problém vyhledání osoby ve výšce, když oba další spodní úkryty nacházeli psi naprosto spolehlivě. Ve druhém terénu byly umístěny dva cadavery a opět jedna živá osoba ve výšce. S výškou si zde poradili psi bez problémů, výborně nacházeli i první z cadaverů, ale kamenem úrazu se stal druhý cadaver, umístěný poblíž vchodu do budovy, který minuli někteří psovodi bez vykrytí terénu. Nejlépe si v obou terénech vedl ústecký reprezentant Josef Bohdal, jehož flatka Greis Tichý Ruland spolehlivě vyhledala a označila všech šest hledaných subjektů a tím si zajistila vítězství. Výborný výkon podal i jihočeský boxer Faust Lemiku psovoda Václava Kučery, který si jako nejcennější trofej kromě druhého místa v poháru odnesl i vysněný zápis zkoušky ZZP3. Splněným limitem vrcholové zkoušky ZZP3 se mohli pochlubit pouze první dva psovodi, Robertu Hebkému s flatkou Chymou Tichý Ruland na třetím místě již chyběl jeden hledaný cadaver. Organizačně mimořádně dobře zvládnutá soutěž probíhající souběžně s přeborem mládeže si zaslouží vysoké uznání práce ústecké brigády, zvláště s přihlédnutím k tomu, že stejní funkcionáři mají již řadu týdnů plné hlavy příprav mistrovství světa, které zde budou zajišťovat na počátku července.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Netolický pohár

    Tradičně velmi dobře uspořádaný netolický Pohár chovatelské stanice Eciloten v těsném sousedství motokrosového závodiště přinesl v ročníku 2010 vítězství ...

    Zkoušky

    Mistrovství u sousedů

    Listopadové soustředění JČZBK bylo tak jako loni rozšířeno o dva dny, věnované účasti na Mistrovství SVÖ Rohrbach-Berg. Opět jsme se zde setkali s velmi ...

    Zkoušky

    Pohár ČEZ

    První ročník nové soutěže pod záštitou generálního partnera Jaderné elektrárny Temelín se stoprocentně vydařil.

    Zkoušky

    Pohárové zkušenosti

    Do 31. mistrovství ČR záchranných psů je podle výsledků 2010 nominováno devět psovodů jako první polovina startovního pole.

    Zkoušky