Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Společný trénink na vodě

Slunečný víkend 19. - 21. května 2023 se nesl v Dolní Vltavici ve znamení spolupráce. Vodní záchranná služba ČČK v čele se svým šéfem Milanem Bukáčkem poskytla nejen Jihočeské záchranné brigádě kynologů, ale i kolegům z celého Svazu záchranných brigád kynologů ČR dokonalé zázemí k tréninku vodních prací.


Společný trénink na vodě
Jana Šmídová 23.5.2023 244x Speciální akce

Trénink byl zaměřen především na vyhledání vzorku lidského pachu na vodní hladině, které patří jednomu z nejnáročnějších úkolů. Práce je založena na dokonalé souhře psa i psovoda a výměna zkušeností je k nezaplacení. Všichni účastníci ocenili možnost tréninku se skvělými profesionály na vodě, kteří dokonale podpořili jejich práci. Měli jsme možnost začít od nástřelového vyhledání potapěče, přes vyhledání v příbřežním pásu až po náročné vyhledání na vodní hladině v kombinaci s nárazovými vlnami a neustálou frekvencí surfařů. Nevšední přepravou byl bezesporu i společný přesun přívozem na protilehlý břeh s následnou identifikací vzorku lidského pachu v příbřežním pásu.

Během celého víkendu nechyběla ale ani společná socializace, poslušnost nebo trénink speciálních cviků ve vodě, jako je například donesení pádla ze břehu psovodovi, přivlečení bezvládného surfaře ke břehu nebo pomoc plavci s nesnázích. Každý podle své úrovně vycvičenosti se posouval o menší či větší krok kupředu.

Ještě jednou veliký dík všem zúčastněným, je skvělé, ale především nesmírně důležité, že si dobrovolnické spolky jsou ochotné a schopné takto pomáhat. 

 


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Taktické cvičení IZS Křemešník

    Ve dnech 5. a 6. listopadu 2019 proběhlo v rozsáhlých lesích okolo Křemešníku na Vysočině jedno z největších taktických cvičení složek IZS v pátrání po ...

    Speciální akce

    Horská prověrka

    Prověrky praktického nasazení pořádané již šestým rokem Svazem záchranných brigád kynologů ČR se již pevně zařadily mezi nejnáročnější a nejzajímavější ...

    Speciální akce

    Záchrana z ledu

    Přestože únor začal mimořádně teplým počasím, jihočeští záchranáři využili nabízené spolupráce s VZS a v sobotu 1. 2. 2020 trénovali záchranu z ledu.

    Speciální akce

    Expedice Slaná Voda 2023

    Cvičit k moři Jihočeši vyráží pravidelně každé dva roky. V roce 2021 byla na vině pauzy proticovidová opatření, ale letos si brigáda tento legendární - již po ...

    Speciální akce