Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Tradiční vodařina

Na jihu Čech se v souvislosti s výcvikem záchranných psů staly vodní práce již stabilním výcvikovým prvkem.


Tradiční vodařina
Jaroslav Sedlák 11.8.2014 2790x

Nebylo tedy žádným překvapením, když odtud vzešli i dva první mistři světa vodních prací nebo řada dalších souvisejících aktivit, jako například zkoušky záchrany z ledu nebo populární kursy vodních prací pro členy brigád z celé republiky. Několikrát se zúčastnili i členové subjektů mimo svaz, jako Klubu novofoundlandských psů apod. I v letošním srpnu patřil začátek měsíce výcviku vodních prací. Hned po úvodním konání Eurocupu započal výcvik podle národního zkušebního řádu, který navazoval na již předcházející přípravu a po čtyřech dnech vrcholil dvěma souběžně konanými zkouškami - ZVP1 a ZVP/C. Podle výcvikové koncepce brigády na ně byli přizváni rozhodčí z jiných brigád, "jedničky" posuzovala Iveta Katrevová a "céčka" Petr Katrev, kteří svůj čtyřdenní pobyt využili především k intenzívnímu tréninku v sutinovém trenažéru. Dlouhodobá výcviková příprava vodních prací bude v letošním roce ukončena při záříjovém soustředění, které muselo být z technických důvodů posunuto proti původnímu plánu o jeden týden později. Z kontaktů s cizími rozhodčími (ZZP1 P. Svoboda, ZVP1 I. Katrevová) vyplynul dost závažný poznatek: velmi dobře hodnocené speciály a slabá poslušnost. Z každé analýzy je třeba se dostatečně poučit a napřít síly především do slabších míst. Jihočeši rozhodně mají co trénovat...


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Víkend s bloudy

    Jihočeská brigáda se nebrání spolupráci s jinými organizacemi, které se věnují výcviku záchranných psů s cílem pomoci bližním.


    Memoriál Petra Staňka

    Třetí zářijový víkend hostilo Spáleniště výběrový závod na Mistrovství ČR SZBK, podle nejvyšší zkoušky ZZP 3, jež je tradičně věnovaný jednomu ze ...

    Závody a soutěže

    Silvestrovské soustředění

    Již téměř tradičně se scházíme na Spálku pár dní před Silvestrem, abychom společně v kruhu blízkých přátel oslavili příchod Nového roku.

    Nezařazeno

    Andělské vedení

    Většina kolektivů si stěžuje, že na pracovní brigády není možné členy dostat, že přichází celá řada těch nejrůznějších důvodů a výmluv.