Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Tropické sutiny

V sobotu 8. 7. využili Jihočeši nabídku sutinového tréninku v nových neokoukaných prostorech bývalého lihovaru v Košeticích.


Tropické sutiny
Katka Závorková 11.7.2023 462x Výjezdní tréninky

Mladí psi si s nadšením vyzkoušeli práci v temných prostorách, pohyb přes nejrůznější nepříjemný materiál a značení osob v úkrytech pod úrovní terénu.

Trénink zkušenějších psů byl zaměřen na vyhledávání osob v rozpadlých částech budov, kde měli psi už značně ztížený pohyb přes rozpadlou střechu a další sutiny.

Areál poskytl prostor i pro výškové úkryty, kde především mladí psi získávali zkušenosti při dohledávání pachu.

Starší psi zde také mohli pilovat své dovednosti při vyhledávání cadaveru.

Trénink v takovémto areálu přináší pro psy různé pachové a pohybové zkušenosti. Vyhledávání v uzavřených prostorech je pro psy zcela jiné než na otevřené sutině. Klade větší nároky na koncentraci psa na pach a na jeho zkušenosti při dohledávání centra pachu a následného přesného značení osoby.

Jelikož sobotní teploty byly tropické, nechyběla na závěr ani společná psí koupačka, kterou si všichni zúčastnění zaslouženě užili po náročném tréninku.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Trénink na zámku

    V sobotu 13. 10. 2018 měli možnost naši členové si zatrénovat na zámku v Českém Rudolci.

    Výjezdní tréninky

    Plochy v Čenkově

    Během teplotně velmi příznivé podzimní soboty 20.11.2021 proběhl v Čenkově na "andělské" základně do posledního detailu skvěle připravený plošný trénink.

    Výjezdní tréninky

    Jarní Morava

    Koncem března jsme strávili příjemný a plně tréninkový víkend na Jižní Moravě ve výcvikovém areálu IZS Poštorná, který mají v péči kolegové z Jihomoravské ...

    Výjezdní tréninky

    Trénink na pile

    V sobotu 26. listopadu proběhl trénink na pile v Buku. Tento prostor nabídl opravdu nepřeberné množství ztěžujících aspektů, které bychom v trenažéru jen velmi ...

    Výjezdní tréninky