Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Zřícený dům v Domažlicích

Ve čtvrtek 18. května 2017 v 18:52 hodin obdrželo operační středisko informaci o tom, že se v Domažlicích nad autobusovým nádražím sesunula budova. Okamžitě vyhlásilo poplach místním profesionálním i dobrovolným hasičům.


Zřícený dům v Domažlicích
Kateřina Sojková 22.5.2017 3172x Zásahy

Na místě hasiči zjistili, že se zřítil celý krov do zděného objektu. Protože nebylo jisté, že v sutinách nikdo nezůstal, byli povoláni i psi specializovaní na vyhledávání osob. Přítomnost osob se nepotvrdila.

Hasiči vymezili nebezpečný prostor a objekt byl předán majiteli.

Za jihočechy byla nasazena Katka Sojková s Aishee (držitelka platného sutinového atestu). 

Záznam o nasazení:

Místo nasazení - Domažlice

Důvod nasazení - prohledání sutin zřícené stodoly cca 10x8 m2
Stručný popis nasazení (systém pátrání): 
18.5. 2017 v 19:45 jsem byla vyrozuměna HZS, ve 20:10 mne HZS vyzvedl v místě bydlište a dopravil do místa zásahu, Na místě jsem byla ve 21:10 jako 2. psovod. Po svém nahlášení veliteli zásahu, zjištění důležitých informací a prohlídce terénu jsem zahájila prohledávání, které travalo cca 10min. Následně ještě místo prohledali 2 další psovodi. Ve 22:10 odjezd z místa zásahu.
Výsledek nasazení - výsledek negativní - potvrdili všichni nasazení psovodi.

Pro mne nejdůležitější zkušenost je si dobře obhlédnout terén, zjistit vhodná místa pro vstup psa, abych mu to co nejvíc usnadnila.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Neradostné úspěchy

    Každý jihočeský záchranář cvičí především pro použití v praxi. Ani sebevětší úspěch v této oblasti však nemusí být vždy potěšující.

    Zásahy

    Pátrání po pohřešované seniorce

    V neděli 12. března se pět dvoučlenných týmů (psovod / navigátor) z řad JČZBK přesunulo brzo ráno do Velkých Popovic, aby pomohlo při pátrání po ztracené ...

    Zásahy

    Anička stále nezvěstná

    Neustávající pátrací akce mnoha desítek policistů po devítileté Aničce Janatkové se přes každodenní úsilí stále nesetkávají s úspěchem.

    Zásahy

    Vánoční tragedie

    Vánoční svátky nepřinášejí každému štěstí a pohodu. U některých lidí vyvolávají těžké deprese a nezřídka i touhu se vším skoncovat...

    Zásahy